De ce este ceasul un cadou perfect?
Fie ca este vorba de un baiat, o fata, un barbat, o femeie, un batran sau o batrana, ceasul este un accesoriu care, intr-o celebrare a originii si motivului care este, este bine sa dai. Asa s-a intamplat de cand utilizarea ceasului a devenit populara, iar in acest post vom vedea motivele pentru care ceasurile de plumb sa fie astfel de cadouri extrem de populare.
1- Exista o astfel de varietate de ceasuri si pentru atat de multe momente specifice, ca este intotdeauna bine sa mai aveti unul.
2- Acel ceas va fi intotdeauna asociat cu persoana care ti l-a dat, provocand ca, de fiecare data cand il vezi, iti amintesti iremediabil acea persoana.
3- Este un cadou “elegant”, avem deja un ceas asociat cu un cadou elegant, aduce eleganta persoanei care il poarta.
4- Exista ceasuri pentru toate bugetele si pentru toate gusturile.
5- De fiecare data cand oferi un ceas, faci o declaratie de intentie: vrei sa arati afectiune, afectiune, respect, iubire… Si cealalta persoana o va intelege ca atare si o va purta cu mandrie.
Ceasurile casual si ceasurile sport sunt usor diferite si ar trebui sa fie alese corect.
Ceasuri mai mult decat un accesoriu, complementul ideal
Atunci cand ne gandim sa dam o nota unica tinutei noastre, trebuie sa tinem cont de ceasuri ca pe un must have to look incredibil.
Desi exista o infinitate de modele, materiale, dimensiuni si stiluri, vom gasi intotdeauna acel ceas care se potriveste perfect pe incheietura mainii noastre. Nu conteaza daca esti barbat sau femeie sau cati ani ai. Avand ceasuri pentru fiecare ocazie ne va face sa purtam o tinuta completa.
Exista mai multi factori de care ar trebui sa tineti cont inainte de a achizitiona orice ceas, daca nu stiti ce sunt, continuati sa cititi ca il impartasim mai jos.
Ce factori ar trebui sa iau in considerare atunci cand imi aleg ceasul?
Materiale
Infinitul de materiale ne poate confunda, dar nu va faceti griji, de la rasini, otel, metale placate cu aur galben sau roz, argint, otel inoxidabil, titan sau cauciuc sunt cateva dintre posibilitatile pe care le veti avea. Da frau liber stilului tau si alege-l pe cel care iti place cel mai mult, dar tine cont intotdeauna de durabilitate.
Marime
Acest factor este practic personal, deoarece depinde atat de marimea papusii, cat si de gustul, stilul si chiar tinuta zilei pe care o alegeti. Daca nu stii ce dimensiune sa alegi, ar fi indicat sa faci testul de mai multe dimensiuni pana cand gasesti ceasul care ti se potriveste perfect si te face sa te simti bine.
Durabilitate si intretinere
Durabilitatea este unul dintre cei mai importanti factori, deoarece ideea principala este ca durata de viata a ceasului este extinsa, exista diferite firme care au o garantie pe viata pentru a-l mentine fie pentru ceasul complet, fie pentru o parte.
Daca nu stii ce ceas sa alegi, poti vizita sucursalele noastre astfel incat sa cunosti modelele din magazinul nostru, pe care cu siguranta le vei indragosti si iti vor oferi o idee despre ce poti alege in urmatoarea achizitie.
Stiai ca ceasurile au o istorie indelungata
Peter Hele, inca tanar, creeaza lucrari pe care chiar si cei mai instruiti matematicieni le admira. El modeleaza ceasuri cu mai multe roti din bucati mici de fier, care ruleaza si suna orele fara greutati timp de patruzeci de ore, fie ca sunt purtate la san sau intr-o geanta de mana.
Cu toate acestea, alti ceasornicari germani creau ceasuri in miniatura in aceasta perioada si nu exista dovezi ca Henlein a fost primul.
Aceste „ceasuri-ceas” erau prinse de imbracaminte sau purtate pe un lant in jurul gatului. Erau cutii grele, cilindrice, din alama, in forma de toba, cu un diametru de cativa centimetri, gravate si ornamentate. Fata nu era acoperita cu sticla, dar avea de obicei un capac de alama cu balamale, adesea strapuns decorativ cu grilaj, astfel incat timpul sa poata fi citit fara deschidere.
Miscarea era facuta din fier sau otel si tinuta impreuna cu stifturi si pene conice, pana cand suruburile au inceput sa fie folosite dupa 1550. Multe dintre miscari includeau mecanisme de lovire sau de alarma.
De obicei trebuiau raniti de doua ori pe zi. Forma a evoluat ulterior intr-o forma rotunjita; acestea au fost numite mai tarziu oua de la Nürnberg. Inca mai tarziu in secol a existat o tendinta pentru ceasuri cu forme neobisnuite si au fost facute ceasuri cu forma de carti, animale, fructe, stele, flori, insecte, cruci si chiar cranii.
Aceste ceasuri de inceput nu erau purtate pentru a spune ora. Precizia miscarilor lor de margine si foliot era atat de slaba, cu erori de poate cateva ore pe zi, incat erau practic inutile. Au fost facute ca bijuterii si noutati pentru nobilime , apreciate pentru ornamentatia fina, forma neobisnuita sau mecanismul intrigant, iar cronometrarea exacta a fost de o importanta foarte mica.
Leave a Reply