De ce este important ca alegerea unui generator sa fie bine documentata?

Telekom.ro
Share Button

De ce este important ca alegerea unui generator sa fie bine documentata?Inca de la inceputuri, a fost nevoie de o documentare foarte amanuntita pentru alcatuirea unui generator de energie. Nicolae Tesla este cel ce a inventat acest aparat, documentandu-se foarte bine in domeniul fizicii dar si al logicii.

A plecat de la idea ca planeta Pamant este incarcata negativ si intre cele doua corpuri ceresti, luna si soarele, se creeaza o energie cosmica, ce variaza de la noapte la zi si de la anotimp la anotimp, astfel fiind prezenta, energia, ar putea fi folosita in mod gratuit.

Tesla considera, gandind in termini globali, ca poate capta in folosul omenirii cantitatea uriasa de energie ce se regaseste in ionosfera, acolo se regasesc particule pozitive, ce insumeaza impreuna cu pamantul incarcat negativ, aproximativ 360.000 de volti.

Astfel, incepand de la o scara mica, cum ar fi sisteme electrice care contin doar cativa volti, si pot fi utilizate de la incarcarea telefonului mobil, pana la alimentarea unui televizor, a ajuns sa gandeasca la scara mai inalta, a realizat schita unui generator de energie , ce poate alimenta o casa intreaga.

Asadar, daca supranumitul “Stapanul Electricitatii”, Nicolae Tesla a avut nevoie de multi ani de cercetare, vestea buna pentru noi este ca acele schite au fost descoperite de FBI in 1943, dupa decesul inventatorului, iar astazi exista nenumarate magazine si site-uri ce ne ofera o mare varietate de generatoare de energie, indrumandu-ne in mod profesionist, deoarece ei la randul lor sunt foarte bine documentati in domeniu. Un astfel de site, recomandabil pentru o alegere inteligenta este http://www.epinvest.ro/generatoare-de-curent/.

In momentul in care incepem sa cautam si sa ne informam cu privire la un generator de energie, inseamna ca am realizat nevoia de un astfel de aparat. In cele mai multe cazuri pretul este un factor decisiv, in alegerea oricarui produs, si nu face exceptie nici generatorul de energie.

pentru-pat.ro

Tocmai din acest motiv, avem nevoie de consultanta si documentare cand vine vorba de achizitionarea generatorului potrivit, pentru nevoia noastra de energie, si in concordanta cu bugetul pe care il putem aloca, pentru aceasta investitie.

Inainte insa de a ajunge sa discutam despre pret, atunci cand alegem un generator de energie pentru casa sau firma noastra, trebuie sa luam in considerare si alte aspecte, cum ar fi consumul de combustibil, eficienta energetica, sa poata fi folosit cu usurinta, cu comenzi care nu necesita mare dificultate, plus costurile ce le implica intretinerea generatorului.

Totodata trebuie sa ne documentam in ceea ce priveste energia furnizata de generatorul nostru de energie, ca sa putem face asta, trebuie intai sa indentificam nevoia noastra de alimentare, aceasta este binenteles variabila in functie de ce consumatori sau cladiri avem nevoie sa fie alimentate cu energie, de catre generator.

Tipul de consumatori de asemenea conteaza, pentru ca dupa o mai amanuntita cercetare, aflam ca si acestea sunt clasati in doua categorii: inductivi si rezistivi. Diferenta dintre cele doua categorii consta in diferenta de consum pe care o inregistreaza la pornire generatorul, fata de functionarea lui in sine.

Astfel, aflam ca cei inductivi consuma mai mult la momentul pornirii, pe cand cei rezistivi au un consum constant, incepand de la pornire, in timpul functionarii lui, cat si inchiderii sesiunii de utilizare.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *