Diferenta dintre diversele variante de tacamuri inox

Share Button

variante de tacamuri inox

Chiar daca cele mai multe tacamuri inox sunt fabricate dintr-un material superior calitativ, nu toate produsele din aceeasi selectie sunt la fel de impunatoare, acestea variind in compozitie si, deci, in pretul final. Bineinteles, aspectul fizic este inselator, astfel incat un vas de bucatarie inoxidabil ar putea parea la prima vedere un produs 18/10, cand, de fapt, la o inspectie mai riguroasa, este un cert 18/0. In orice caz, produsele din inox comercializate pe http://www.solinox.ro/set-tacamuri-inox-monique-6-52.html isi vor afisa adevarata lor semnificatie.

Otelul inoxidabil utilizat in fabricarea vaselor de bucatarie este un compozit rezultat dintr-o intrepatrundere dintre diferite tipuri de otel care variaza in termeni de calitate. Ingredintelul de baza al acestui material consta in prezenta cromului si nichelului, care sunt responsabile cu prevenirea coroziunii.

Acest fapt asigura, totodata, o intretinere accesibila a elegantelor tacamuri inox, iar survenirea ruginei sau a desprinderii suprafetelor este imposibila. Vasele cu indicatia 18/10 contin crom in procent de 18% si nichel de 10%. Cu cat este mai mare procentajul de nichel, cu atat mai protejat impotriva coroziunii este materialul propriu-zis. Pretul produselor din inox variaza considerabil, in functie de specificatii si calitate, asadar recomandabil ar fi citirea integrala a caracteristicilor vasului inainte de achizitionare, intrucat un produs cu 0% nichel nu si-ar justifica investitia.

Pe de alta parte, unele firme care furnizeaza vase din inox adauga 8.3% in loc de 8%, deci ceva mai mult decat de obicei. Cu toate acestea, chiar si cele mai bune tacamuri si oale din inox pot fi supuse ocazional ciupirii sau coroziunii in cazul in care vasul nu este intretinut corespunzator. Detergentii de vase au, in general, o reactie specifica in contactul cu otelul inoxidabil care ii provoaca acestuia aparitia diverselor pete. Petele nu sunt permanente, totusi, iar indepartarea lor poate fi realizata cu o solutie speciala.

In timpul cumparaturilor de recipiente din inox, majoritatea clientilor isi asuma timpul proband tot felul de tacamuri, iar aceste „mofturi” sunt justificate, intrucat utilizarea lor trebuie realizata fara dificultati. O lingura de 18/10 se muleaza perfect pe suprafata palmei, cu o greutate sesizabila, dar bine echilibrata, cu o stralucire de otel inoxidabil. Majoritatea produselor din inox de calitate se vand in seturi, la pret mai avantajos decat cel al unui vas individual.

Telekom.ro

Slaba valoare a unui vas de bucatarie din inox poate fi indicat si de aparitia marginilor dure, de absenta luciului sau de lipsa echilibrului cand este tinut in mana. Aceste produse pot fi totusi de folos celor care se initiaza in arta culinara si nu au pretentii foarte mari vis-a-vis de calitatea materialului.

Nu in ultiml rand, cei care doresc sa investeasca intr-un mod durabil in vasele lor de bucatarie, sunt invitati sa verifice si alte informatii privitoare la standardele internationale si nationala, de pilda. In acest fel, consumatorul este asigurat ca produsul se poate integra in standardul de utilizare caracteristic zonei in care se afla. De exemplu, modelul unui vas de inox fabricat in Europa este de trei ori mai mare si mai greu decat cele specifice standardelor internationale, fiind si mai scumpe si utilizate la evenimente formale.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *