Diferite tipuri de motoare electrice

Share Button

Diferite tipuri de motoare electriceDupa cum stim, un motor electric joaca un rol esential in fiecare sector al industriei, precum si intr-o gama larga de aplicatii. Exista o varietate de tipuri de motoare electrice care sunt disponibile pe piata, asa ca inainte de a cauta cele mai bune motoare bmes.ro, este important sa aflati mai multe detalii.

Selectarea acestor motoare se poate face pe baza functionarii si a tensiunii si a aplicatiilor. Fiecare motor are doua parti esentiale si anume infasurarea pe camp si infasurarea armaturii.

Principala functie a infasurarii de camp este de a produce campul magnetic fix, in timp ce infasurarea armaturii arata ca un conductor care este dispus in campul magnetic.

Datorita campului magnetic, infasurarea armaturii foloseste energia pentru a genera un cuplu adecvat pentru a face arborele motorului sa se roteasca. In prezent, clasificarea motorului cu curent continuu se poate face pe baza conexiunilor de infasurare, ceea ce inseamna ca cele doua bobine din motor sunt conectate intre ele.

Telekom.ro

Tipuri de motoare electrice

Tipurile de motoare electrice sunt disponibile pe trei segmente principale, cum ar fi motorul cu curent alternativ, motorul cu curent continuu si motoarele cu scop special.

Motoare cu curent continuu

pentru-pat.ro

Tipurile de motoare CC includ in principal Seria, Shunt si Compusi in roata si Motor PMDC.

1). DC Shunt Motor

Motorul de sunt DC functioneaza pe curent continuu si infasurarile acestui motor electric, cum ar fi infasurarile de armatura si infasurarile de camp sunt legate in paralel, care este cunoscut sub numele de sunt.

Acest tip de motor este denumit si sub denumirea de motor DC, unde tipul de infasurare este cunoscut sub numele de infasurare de sunt.

2). Motor incantat separat

In motorul excitat separat, conectarea statorului si rotorului se poate face folosind o alta sursa de alimentare. Astfel, motorul poate fi controlat de la sunt si infasurarea armaturilor poate fi consolidata pentru a genera flux.

3). Motor seria DC

In motorul seria DC, infasurarile rotorului sunt conectate in serie. Principiul de functionare al acestui motor electric depinde in principal de o simpla lege electromagnetica. Aceasta lege prevede ca de fiecare data cand un camp magnetic poate fi format in jurul conductorului si interactioneaza cu un camp extern pentru a genera miscarea de rotatie.

Aceste motoare sunt utilizate in principal in motoarele de pornire, care sunt utilizate in ascensoare si masini.

4). Motor PMDC

Termenul PMDC inseamna „Motor cu magnet permanent DC”. Este un fel de motor cu curent continuu care poate fi incorporat cu un magnet permanent pentru a face campul magnetic necesar functionarii motorului electric.

5). Motor compus DC

In general, motorul compus DC este o componenta hibrida a motoarelor de serie DC si shunt. In acest tip de motor, sunt prezente atat campurile, cat seria si suntul. In acest tip de motor electric, statorul si rotorul pot fi conectate intre ele printr-o serie si infasurari de compresie.

Infasurarea in serie poate fi proiectata cu putine infasurari de sarma larga de cupru, ceea ce confera o mica rezistenta. Infasurarea sunt poate fi proiectata cu mai multe infasurari de sarma de cupru pentru a obtine tensiunea completa i / p.

Motoare de curent alternativ

Tipurile de motoare cu curent alternativ includ motorul de inductie sincron, asincron.

1). Motor sincron

Functionarea motorului sincron depinde in principal de alimentarea trifazata. Statorul din motorul electric genereaza curentul de camp care se roteste intr-o viteza stabila pe baza frecventei de curent alternativ. La fel si rotorul depinde de viteza similara a curentului statorului. Nu exista niciun decalaj de aer intre viteza curentului statorului si a rotorului. Cand nivelul de precizie de rotatie este ridicat, aceste motoare sunt aplicabile in automatizare, robotica etc.

2). Motor de inductie

Motorul electric care ruleaza viteza asincrona este cunoscut sub numele de motor de inductie, iar un alt nume al acestui motor este motorul asincron. Motorul de inductie foloseste in principal inductia electromagnetica pentru a schimba energia de la electrica la mecanica.

Motoare cu scop special

Motoarele cu destinatie speciala includ in principal servomotorul, motorul pas cu pas, motorul cu inductie liniara etc.

1). Motor pas cu pas

Motorul pas cu pas poate fi folosit pentru a oferi o revolutie a unghiului de pas, ca o alternativa la o revolutie stabila. Stim ca pentru orice rotor, intregul unghi de revolutie este de 180 de grade. Cu toate acestea, intr-un motor cu pas, unghiul de revolutie complet poate fi separat in numeroase trepte, cum ar fi trepte de 10 grade X 18. Aceasta inseamna ca, intr-un ciclu de revolutie totala, rotorul va merge treptat de optsprezece ori, de fiecare data la 10 grade. Motoarele pas cu pas sunt aplicabile in fabricarea circuitelor, in instrumentele de control al procesului, generatoarele obisnuite de miscare, etc.

2). Motoare continue fara perie

Motoarele fara perie cu curent continuu au fost dezvoltate pentru a obtine performante superioare intr-un spatiu mai mic decat motoarele cu perie continua. Aceste motoare sunt mai mici in comparatie cu modelele de curent alternativ. Un controler este incorporat in motorul electric pentru a facilita procesul in lipsa unui comutator si a unui inel de alunecare.

3). Motor de histerezis

Functionarea motorului de histerezis este unica. Rotorul acestui motor poate fi indus de histereza si curent pentru a genera sarcina necesara.  Aceste motoare ofera un proces foarte lin, cu viteza stabila, similar cu alte motoare sincrone. Nivelul de zgomot al acestui motor este destul de mic, datorita acestui motiv, acestea sunt aplicabile in numeroase aplicatii complicate.

4). Motor de reticenta

Practic, motorul de reticenta este un motor sincron cu 1 faza. Aceste motoare sunt utilizate in mod obisnuit in aplicatii de sincronizare care includ generatoare de semnal, inregistratoare etc.

5). Motor universal

Acesta este un tip special de motor si acest motor functioneaza pe o singura sursa de curent alternativ. Motoarele universale sunt infasurate in seria in care infasurarile de camp si armatura sunt conectate in serie si genereaza astfel un cuplu de pornire ridicat. Aceste motoare sunt proiectate in principal pentru functionarea cu viteza mare de peste 3500 rpm.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *