Formula pentru cel mai bine impodobit brad de Craciun

Share Button

Formula pentru cel mai bine impodobit brad de CraciunCel mai creativ dintre noi iti va spune, Craciunul este anotimpul perfect pentru a-ti lasa imaginatia salbatica si pentru a profita de serile inzapezite pentru a te lansa in  decorul de Craciun pe care sa il faci singur,  astfel incat casa ta sa arate ca nimeni alta, atunci cand Mos Craciun va pune cadourile  acolo!

Daca am cumparat brad Craciun si a venit timpul sa-l impodobim, cum stii daca ai un numar optim de globuri, ghirlande sau lumini, aspecte foarte importante ca sa ai un brad demn de acest nume. Specialistii in matematica iti ofera formula magica pentru a avea cel mai bine impodobit pom de Craciun.

Decorarea bradului tau de Craciun, pentru unii este o placere sa faca acest lucru cu familia, pentru altii se poate transforma intr-o experienta proasta. Cate globuri de Craciun ar trebui sa atarni? Ai suficiente ghirlande pentru a pune de jur imprejurul pomului de Craciun? In varful copacului, steaua nu este prea mare?

Atatea intrebari esentiale pentru a petrece un Craciun fericit cu un copac demn de cele mai frumoase fotografii ale revistelor de decor. Din fericire, pentru a-ti simplifica sarcina, matematicienii s-au interesat de acest subiect.

Telekom.ro

Da, Craciunul este un subiect care trebuie luat foarte in serios!

La Universitatea din Sheffield, una dintre cele mai mari institutii din Marea Britanie, studentii au elaborat formula matematica suprema pentru a ajunge la un pom de Craciun cel mai optim decorat. Membrii „Societatii de matematica” chiar au dat un nume acestei discipline: „Treegonometrics” sau trigonometrie pentru pomii de Craciun.

Si Sam Hayes, presedintele Asociatiei Iubitorilor de Matematica a comentat: „Suntem deseori intrebati la ce serveste matematica, formula decorata a pomului de Craciun rezoneaza cu toata lumea, asa ca este un bun exemplu de aratat. Modul in care trigonometria poate fi utilizata in viata de zi cu zi. Este un mod bun de a implica oamenii in matematica intr-o perioada festiva a anului.”

Formula este alcatuita din patru pasi. Din fericire, matematicienii s-au gandit la noi si au creat un sistem de simulare in care trebuie doar sa introduci dimensiunea copacului tau pentru a cunoaste numarul exact de globuri, ghirlande, lumini de atarnat si chiar dimensiunea optima a stelei in partea de sus a bradului de Craciun decorat.

pentru-pat.ro

Pentru un pom de Craciun care masoara 1,50m, vei avea nevoie de:

  • 31 de globuri de Craciun
  • 76,6 cm de ghirlande
  • 471 cm de ghirlande luminate
  • O stea sau alt obiect care masoara 15cm in varful copacului

Acum nu mai ai scuze pentru ca nu ai cel mai frumos brad impodobit in casa ta.

De ce globuri in brad?

Pana in secolul al XIX-lea, bradul de Craciun era decorat cu fructe de sezon ca ofrande aduse zeilor si apoi mere rosii, pentru a simboliza pomul paradisului.

In 1847, o suflanta de sticla din Lauscha (Germania centrala) a avut ideea de a imita aceste mere prin crearea de globuri de sticla.

Obiceiul s-a raspandit treptat in intreaga lume prin secolele XIX si XX.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *