Implementarea unei strategii de penetrare a prețurilor

Share Button

O strategie de penetrare a prețurilor constă în principal în stabilirea inițială a unui preț scăzut pentru a obține o penetrare rapidă pe piață, adică pentru a capta mai rapid un număr mai mare de clienți și, prin urmare, pentru a obține o cotă de piață mai mare într-un interval de timp mai scurt. Volumul ridicat de vânzări reduce costurile de producție, făcând posibilă companiei să scăderea în continuare a prețurilor produselor și să câștige un interes mai mare din partea utilizatorilor.

Implementarea unei strategii de penetrare a prețurilor este legată de elasticitatea prețului cererii(Elasticitatea prețului cererii (după Alfred Marshall) exprimă cât de mult este afectată cererea de modificarea prețului unui produs sau serviciu.) Dacă cererea este mare, atunci strategia de penetrare a prețurilor și-a îndeplinit scopul pentru care ai implementat-o.

Obiective la executarea unei strategii de penetrare a prețurilor:
  • Încurajează utilizatorii să cumpere cantități mai mari din produs.
  • Atrage un număr mai mare de clienți. Acest tip de strategie poate atrage clienții competitorilor prin aplicarea de reduceri, oferte etc., care reușesc să le capteze atenția.
  • Motivează clienții potențiali care sunt mai sensibili la preț.
  • Obține o participare mai mare pe piața țintă.

Strategiile de penetrare a prețurilor captează clienții cu un produs nou care are o reducere percepută mare. Uneori, deși poate provoca pierderi pentru companie, totuși, trebuie să iei în calcul obiectivul care este de a obține loialitate față de marca ta care, la rândul ei, va duce la o creștere a prețului și a vânzărilor în viitor, iar efortul inițial va fi compensat în cele din urmă.

Cum să implementezi o strategie de succes?

Creșterea activității de promovare: în mod normal, aceste tipuri de acțiuni sunt contracarate de concurenți, în general vor desfășura o strategie similară pentru a nu rămâne în urmă.

Telekom.ro

O scădere a prețurilor: Pentru a face această strategie eficientă, prețurile trebuie să fie reduse pentru a atrage numărul maxim de clienți și, astfel, pentru a crește vânzările unitare ale mărcii, făcând prețurile de vânzare mult mai atractive decât cele ale concurenței. Totuși în această situație ai nevoie de date comparative de la concurenții tăi și este evident că nu o să te apuci să îți iei fiecare rival în parte, manual, la verificat. Aici este nevoie de un profesionist și acela este PriceVent – Monitorizare preturi. Acesta este un soft care îți culege informațiile necesare de la concurenți și le integrează în rapoarte foarte sugestive, care te vor ajuta să determini până la ce preț minim poți să scazi astfel încât să vinzi mai ieftin decât concurența, dar să scoți chiar și un minim de profit.

Creșterea numărul de canale de distribuție: prin creșterea numărului de canale de distribuție, clientul are apoi mai multe opțiuni cu privire la locul de unde să achiziționeze produsele tale și, în consecință, crește posibilitatea de a-ți face clienți noi.

Îmbunătățește produsele: acesta este un punct foarte important pentru a crește beneficiul perceput pe urma unui produs. De exemplu, lansarea pe piață a unui format îmbunătățit al produselor tale ajută la atragerea de noi clienți.

pentru-pat.ro

Utilizează oferte de genul- „cumpără unul și al doilea e gratis”: această practică se referă la cumpărarea unui anumit produs și luarea unui alt produs gratuit ; aceasta încurajează consumatorii să cheltuiască mai mulți bani decât plănuiseră inițial. Posibil să pierzi profit, dar ai speranța de a fi creat un interes mai mare pentru produs și, odată cu aceasta, o creștere a vânzărilor viitoare care, la rândul său, îți va echilibra balanța.

„Dacă nu te sacrifici să realizezi ceva, natura te va sacrifica oricum pentru ceva. Fără să-ţi dai seama”. –Iustinian Cruceanu

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *