Informatii generale despre cremarea umana

Share Button

Informatii generale despre cremarea umanaSe stie faptul ca in Romania, in mod special in orasele mari ale tarii, cum ar fi Cluj Napoca de exemplu, se gasesc din ce in ce mai greu locuri de veci.

Daca va intrebati de ce, ei bine, raspunsul este simplu: orasul se afla in proces de dezvoltare, s-au construit cartiere noi, depozite, fabrici, etc., iar terenurile libere in mare parte sunt private, ceea ce inseamna ca nu mai exista spatii pentru amenajarea cimitirelor.

Va intrebati ce ramane de facut atunci cand o persoana moare, si nu are asigurat locul de veci? Ei bine, familia indoliata va cauta un crematoriu in Cluj, pentru a-si incinera decedatul. Veti afla mai multe detalii despre acest proces in continuare.

Cat timp este procesul?

Telekom.ro

Cremarea este considerata mai eficienta decat inmormantarile traditionale si poate fi finalizata intr-un timp mai scurt in urma unui deces.

In functie de factori precum dimensiunea si greutatea corpului, tipul de recipient care tine corpul si eficienta echipamentului instalat, procedura de cremare efectiva dureaza de obicei intre 2-3 ore pentru procesele pe baza de flacara.

Ce este o camera de cremare sau crematoriu?

O camera de cremare, cunoscuta si sub numele de retort, este un cuptor industrial conceput pentru a tine un singur corp. Captusita cu caramizi rezistente la foc, camera poate rezista la temperaturi de pana la 2.000 de grade.

Cuptoarele moderne pentru cremare sunt automatizate si computerizate si sunt alimentate cu gaz natural, propan sau motorina. Acestea trebuie sa respecte standardele de mediu si de calitate ale aerului de astazi.

Un crematoriu este de obicei termenul pentru instalatia care adaposteste o camera de cremare Pot exista mai multe camere intr-un crematoriu. Un crematoriu poate fi o parte a unei case funerare, a unei biserici sau poate fi o instalatie de sine statatoare. Crematoriile sunt de regula reglementate de stat.

Corpul in timpul procesului de cremare

Diferitele tipuri de incinerare folosesc tehnologii diferite pentru a afecta organismul. In metoda „traditionala” pe baza de flacara, corpul este plasat intr-o camera de cremare care reduce corpul la fragmente osoase folosind flacara si caldura.

Combustia apare in doua etape: arderea primara arde tesutul, organele, grasimea corporala si unele materiale din recipient sub forma de gaze, apoi arderea secundara continua sa functioneze asupra restului de particule anorganice, de obicei din recipient.

Gazele (in principal dioxidul de carbon si vaporii de apa) se descarca, lasand fragmentele osoase sa fie pulverizate in cenusa.

Cine opteaza pentru incinerare umana?

Dupa cum spuneam, locurile de veci sunt din ce in ce mai greu de gasit in orasele mari, motiv pentru care, familiile indoliate, neavand ce face, aleg sa isi incinereze decedatii.

Exista si situatii in care, oamenii lasa mesaje verbal sau in scris, ca atunci cand mor isi doresc sa fie incinerati, si nu inmormantati, iar familiile indoliate se conformeaza, si cauta un crematoriu uman in Cluj Napoca, pentru a-si incinera decedatii.

In viitorul apropiat, se estimeaza ca incinerarea umana va lua amploare, motiv datorita caruia, este indicat ca fiecare dintre noi sa ne documentam cat mai mult cu privire la incinerare.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *