iPhone 12 vs. iPhone 11

Share Button

iPhone 12 vs. iPhone 11IPhone 12 a intrat pe piata. Dar ce imbunatatiri aduce noua serie de modele? Unde este iPhone 12 mai bun in comparatie cu iPhone 11? Raspunsurile le veti gasi mai jos, pentru a va putea decide care dintre aceste telefoane iPhone isi merita mai mult banii.

Marimea: doar diferente minore

Pentru multi potentiali cumparatori, dimensiunea unui telefon mobil este cruciala. In timp ce unii utilizatori prefera un dispozitiv cu un ecran mare, altii cauta un smartphone suficient de „mic” pentru a se potrivi in buzunar. IPhone 12 este putin mai compact decat predecesorul sau, dar diferenta de dimensiune este greu de observat.

Afisaj

Telekom.ro

Seria iPhone 12 are un avantaj clar in ceea ce priveste afisajul: toate modelele au un ecran OLED. Cu iPhone 11, acest lucru era inca rezervat pentru versiunile Pro; cumparatorii modelului standard trebuie sa fie multumiti de un ecran LCD.

In plus, densitatea pixelilor pentru iPhone 12 a crescut, iar noile ecrane sunt mai luminoase si mai contrastante. In plus, Apple a echipat noile afisaje cu asa-numitul scut ceramic, astfel incat probabilitatea de deteriorare a afisajului este mai mica daca va lasati iPhone-ul.

Cu toate acestea, toate acestea nu inseamna ca seria iPhone 11 vine cu afisaje slabe: chiar si modelul standard (iPhone 11) are un ecran solid care pierde doar in comparatie directa cu iPhone 12.

pentru-pat.ro

Daca ati dorit sa cumparati cel mai mic iPhone posibil in 2019, doar iPhone 11 Pro cu ecranul sau de 5,8 inci era o optiune. Modelul standard (iPhone 11) era semnificativ mai mare (6,1 inci), ceea ce este destul de confuz.

Apple a scapat de aceasta mica inconsecventa in noua sa serie de modele: cu iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro si iPhone 12 Pro Max, raporturile de pret si dimensiune sunt acum asa cum ne-am astepta: in ordinea mentionata, modelele sunt din ce in ce mai mari, si prin urmare, mai scumpe.

Camera: iPhone 11 vs. iPhone 12

Cu greu exista diferente pe spatele ambelor serii de modele iPhone. Modelele entry-level utilizeaza un sistem cu doua camere cu 12 megapixeli atat pentru iPhone 11, cat si pentru iPhone 12.

Se compune dintr-un aparat foto cu unghi foarte mare si un unghi larg. Modelele Pro au si un teleobiectiv. Toate camerele au stabilizare optica a imaginii, un mod nocturn si un mod portret sofisticat, in care puteti controla bokehul si profunzimea campului.

Cu toate acestea, Apple a optimizat obiectivul unghi larg al iPhone 12: In timp ce iPhone 11 are o camera cu unghi larg cu o deschidere f / 1,8, cele 12 modele vin cu o deschidere f / 1,6.

Aceasta inseamna ca noile camere capteaza mai multa lumina si asigura astfel inregistrari mai bune, in special in conditii de iluminare slaba. Modul de noapte poate fi, de asemenea, utilizat pentru modul ultra-unghi larg si pentru selfie-uri pe iPhone 12 – aceasta optiune lipseste pe iPhone 11.

Cu iPhone 12, videoclipurile pot fi inregistrate in Dolby Vision pentru prima data. iPhone 12 Pro si Pro Max livreaza chiar videoclipuri HDR in Dolby Vision cu maximum 60 de cadre pe secunda (FPS) – 4K / 60 FPS / HDR este rezervat doar Pro Max. Pentru iPhone-urile normale din seria 12, limita este de 30 FPS.

Hardware-ul: cipuri, echipamente de memorie si multe altele

Toate modelele iPhone 12 sunt echipate cu noul chip A14 de la Apple. Este putin mai rapid decat predecesorul sau – dar A13 Bionic este inca considerat al doilea cel mai rapid cip.

La fel ca predecesorii lor, modelele de baza pentru iPhone 12 sunt echipate cu 4 GB RAM. Modelele Pro aduc un pic mai mult cu ele. In plus, Apple intra in afacerea 5G cu iPhone 12, un standard celular mult mai rapid.

Bateria: model mai mare, baterie mai puternica?

De regula, Apple nu furnizeaza nicio informatie cu privire la capacitatea bateriilor iPhone. Producatorul furnizeaza doar informatii despre durata de viata a bateriei pentru redarea audio si video. Aceste date indica deja faptul ca durata de viata utila depinde si de marimea modelului.

Apropo de baterii: daca utilizati deja 5G, ar trebui sa stiti ca noul standard celular consuma mult mai mult in stocarea energiei decat 4G. Cu toate acestea, durata de viata a bateriei poate depinde si de locul in care locuiti si de cat de puternic este semnalul 5G in zona dvs.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *