Izolatii termice pentru acoperisuri si mansarde

Elementul constructiv care acoperă şi protejează orice clădire ,vorbim aici de acoperiş nu ar avea nici o eficientă fără completarea cu un sistem eficient de izolaţie termică interioară sau exterioară. Dacă sub acoperiş există un spaţiu amenajabil, ce poate fi transformat în una sau mai multe încăperi discutăm deja despre mansardă.
Învelitoarea protejează casa împotriva intemperiilor, dar indiferent de rolul pe care îl dăm spaţiului de sub acoperiş (spaţiu de locuit, spaţiu tehnic sau de depozitare) acesta trebuie izolat termic. Izolatie termica pentru acoperis înseamnă confort şi siguranţa pentru dumneavoastră şi familie atât în perioadele cu temperaturi foarte ridicate cât şi în perioada rece.
Există mai multe metode de termoizolare a acoperişurilor funcţie de situaţia reală a învelitorii şi de condiţiile puse de client. Dacă se doreşte execuţia termoizolaţiei pe interior atunci trebuie respectată o trehnologie pe care noi am verificat-o în sute de lucrări.
Primul lucru care se urmăreşte este “sigilarea” spaţiul creat între cosoroabă şi căpriori pe unde poate pătrunde cu uşurinţă aerul rece care în contact cu aerul cald din interior va produce sigur condens în zona cosoroabei şi chiar pe exterior se pot forma ţurţuri sub săgeac. Acest lucru se poate realiza cu nişte “buzunare” din folie anticondens montată cu faţă de difuzie către exterior, după care se umple cu vată minerală fără a lasă nici un spaţiu.
După finalizarea acestei operaţiuni se începe umplerea spaţiilor dintre căpriori de la cosoroaba şi până la soama cu vată minerală bazaltică fără a lasă nici un spaţiu neacoperit.
Când se lucreaza cu vată bazaltică de 5 cm grosime se vor monta şiruri intercalate pentru a fi opturate zonele dintre calupurile de vată bazaltică.
Ne asigurăm că peste tot suprafaţa dintre căpriori este umputa după care montam un caroiaj se sarma care sa nu permita vatei bazltice sa se deplaseze, si punem pe căpriori o barieră de vapori performanţă. Noi folosim cu rezultate foarte bune folii placate cu aluminiu care pe lângă rolul de a lasă surplusul de vapori să treacă este şi o barieră eficientă împotriva pierderii căldurii din mansardă. Căldură este reflectată către interior într-o proporţie zdrobitoare de 95 – 97%, calitate pe care nici o altă folie barieră de vapori nu o are.
Acest lucru este posibil datorită faptului că folia este placată cu foiţa de Al pur 99,9 % şi nu cu folie metalizată. După finalizarea montării barierei de vapori toate suprapunerile de folie se vor sigilă cu o bandă adezivă specială, după care se poate începe compartimentarea interioară având grijă ca dacă tehnologic se va străpunge folia în acele zone să fie montată folie adezivă de etanşare.
Sunt situaţii când pe interior a fost realizată compartimentarea în mansardă şi nu se doreşte afectarea acesteia , există posibilitatea realizării termoizolaţiei peste şarpantă prin montarea suplimentară de căpriori cu coltare metalice, se pozează folia barieră de vapori după care se poate montează vată minerală bazaltică şi se închide cu folia anticondens.
Dupa montarea foliei anticondens se monteaza riglele verticele si riglele orizontale la pasul impus de tipul de modul de tigla metalica ales, si se incepe montajul invelitorii.
Rezultatele sunt similare asupra confortului termic in casa.
In contextul celor prezentate mai sus noi propunem pentru a obtine randamentul maxim sa alegeti sistemul complet de invelitoare si termoizolatie interioara sau exterioara, asigurand confortul in casa atat vara cat si iarna.</p?
Leave a Reply