O masina noua sau second hand? Acestea sunt avantajele si dezavantajele

pentru-pat.ro
Share Button

O masina noua sau second hand? Acestea sunt avantajele si dezavantajeleDaca masina ta este veche si te-ai gandit sa cumperi alta, te invitam sa tii cont de aceste puncte inainte de a decide daca optezi pentru un vehicul nou sau second hand. Intra pe Masini de vanzare | Leasing Auto Import Germania | Leasing Automobile.

 1. Verificati-va bugetul

  Primul lucru inainte de a cumpara o masina noua sau second hand este sa va revizuiti bugetul, deoarece decizia ar trebui sa depinda de responsabilitatile financiare.2. Caracteristicile masinii

  Al doilea punct de analizat ar trebui sa fie luarea in considerare a unor caracteristici ale vehiculului, cum ar fi dimensiunea, numarul de persoane de transportat, spatiul de marfa, masurile de siguranta, distanta fata de calatoriile pentru care intentionati sa o utilizati si eficienta consumului de combustibil pe care doriti sa o aveti.3. Asigurare

  Un punct pe care nu trebuie sa il uiti atunci cand evaluezi cumpararea unei masini este asigurarea, pentru ca fie este noua sau folosita, pentru a-ti asigura vehiculul, trebuie sa platesti o suma semnificativa.

AVANTAJELE UNEI MASINI SECOND

HAND– Pret si costuri. Achizitionarea lor este mai accesibila nu numai pentru ca pretul este mai mic, ci si pentru ca cheltuielile aferente, cum ar fi asigurarea si proprietatea, sunt, de asemenea, mai mici.

– Amortizarea. Cine a cumparat-o noua a absorbit impactul deprecierii, asa ca daca la un moment dat decideti sa o vindeti, diferenta fata de ceea ce ati platit nu va fi atat de radicala.

– Mentenanta. “Odata ce garantia expira, nu veti fi obligat sa o duceti la agentia auto pentru a o mentine, ceea ce va va permite sa accesati serviciile de intretinere cu un alt furnizor si sa gasiti un pret mai bun”.

DEZAVANTAJE

– Intretinere. Este posibil ca, datorita utilizarii si varstei, sa existe probleme mecanice, electrice sau de alta natura, pe care trebuie sa le acoperiti, deoarece este foarte probabil ca garantia sa nu mai fie in vigoare.

– Istoricul vehiculului. Nu stiti daca a suferit un accident sau o reparatie majora, care la prima vedere nu poate fi perceputa, dar care ar putea afecta functionarea sa. La aceasta trebuie sa adaugam ca nu veti cunoaste conditiile de utilizare sau intretinerea pe care proprietarul sau proprietarii i-au dat-o.

– Progresele tehnologice. Deoarece vehiculul a fost fabricat cu ani in urma, acesta nu va avea progrese in ceea ce priveste siguranta si consumul de combustibil, printre altele.

Daca ati decis deja sa cumparati o masina second hand, o puteti cumpara nu numai de la o persoana fizica, ci si in loturile in care sunt oferite masini second hand sau in sectiunile auto pre-detinute ale agentiilor auto.

La cumpararea acestuia, furnizorul este obligat sa va dea o factura, o chitanta sau un voucher in care sunt inregistrate datele specifice comercializarii si care dovedesc dreptul de proprietate asupra vehiculului uzat.

AVANTAJELE UNEI MASINI NOI

– Garantie. In caz de deteriorare, agentia va ofera garantia de reparatii.

– Mentenanta. Nu va necesita intretinere decat dupa primele 10 mii sau 15 mii km (in functie de marca).

– Progresele tehnologice. Acesta va prezenta cele mai recente progrese tehnologice in ceea ce priveste siguranta si consumul de combustibil, printre altele.

– Amortizarea. Daca decideti sa o vindeti, va trebui sa o faceti la un pret mai mic decat l-ati cumparat initial.

– Garantie. Daca nu respectati recomandarile producatorului pentru ingrijirea masinii, masina nu mai este acoperita de garantie.

– Mentenanta. Pentru a pastra garantia, va trebui sa o duceti la serviciile de intretinere din agentie, ceea ce va implica un cost relativ mai mare.

Vanzatorul trebuie sa va dea o factura, o chitanta sau un voucher care sa contina datele specifice de marketing ale noului vehicul.

Avantajele si dezavantajele finantarii achizitiei

Acest produs financiar ofera mai multe avantaje, motiv pentru care a devenit popular in ultimii ani, inclusiv:

 • Permite achizitionarea de bunuri si servicii fara a numara banii pentru a le achizitiona, in plus, le puteti plati pe parcursul vietii lor utile.
 • Acesta este armonizat cu finantarea rapid si usor, fara a oferi nicio obligatie. In plus, termenele de aprobare sunt destul de scurte, ceea ce permite numararea aproape imediata a performantei bunului sau serviciului.
 • Termenele de plata sunt flexibile, atunci cand vreti un credit de consum puteti alege numarul de rate, care variaza de obicei intre 12 si 60.
 • Consumatorul poate selecta institutia financiara dupa preferinta sa, optand de obicei pentru cea care ofera termene de plata mai bune cu dobanda mai mica.
 • Puteti plati taxe extraordinare sau puteti plati intreaga suma a creditului de consum in orice moment.

Cu toate acestea, finantarea prin achizitii are unele dezavantaje, cum ar fi:

 • Pretul neschimbat al produsului este crescut.
 • Ratele dobanzilor tind sa fie mai mari decat in cazul altor produse financiare.
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *