Ochelarii de soare: De ce sa-i porti si cum sa-i alegi?

Share Button

Ochelarii de soare: De ce sa-i porti si cum sa-i alegi?Pentru multi sunt un simplu accesoriu de moda, dar adevarul este ca ochelarii de soare sunt o protectie esentiala pentru a mentine sanatatea ochilor tai. Soarele, atat de benefic in masura sa corecta, emite radiatii daunatoare ochilor si responsabile pentru diverse leziuni oculare: conjunctivita, fotokeratita, accelerarea cataractei, deteriorarea retinei si chiar arsuri pe pleoape sunt principalele efecte negative pe care ni le poate aduce expunerea excesiva la soare.

Radiatiile ultraviolete (UV) ale soarelui sunt pe cat de periculoase pe atat de imperceptibile, deci este esential sa cunoastem efectele sale si sa alegem cei mai potriviti ochelari pentru a evita deteriorarea vederii noastre. Cumpara ochelari soare Oakley.

Cine ar trebui sa se protejeze

Leziunile oculare cauzate de radiatia solara pot aparea la oricine, indiferent de varsta sau stil de viata. Cu toate acestea, exista grupuri de risc care ar trebui sa manifeste prudenta extrema:

pentru-pat.ro
  • Persoane cu multa activitate afara, fie pentru munca lor, fie pentru practica obisnuita a sportului.
  • Pacientii operati pentru cataractasau care au trecut printr-o operatie chirurgicala de refractie cu laser, deoarece sunt mai predispusi sa sufere reflexii sau reflexii.
  • Persoanele care sunt alergice sau au boli oculare anterioare, cum ar fi cataracta sau degenerescenta maculara.
  • Copiii, carenu au o structura oculara complet dezvoltata, sunt mai predispusi sa sufere leziuni.

Riscul creste vara si in orele centrale ale zilei, intre orele pranzului si 17, dar radiatiile sunt intotdeauna prezente, astfel incat utilizarea ochelarilor de soare de buna calitate ar trebui sa fie o practica zilnica pe tot parcursul anului. In apa sau zapada radiatia UV este dubla, pentru ca se reflecta, asa ca purtarea ochelarilor este si mai importanta.

Ochelarii de soare sunt mult mai mult decat un accesoriu de moda.

Telekom.ro

Ce ar trebui sa retii atunci cand alegi

  • Ochelarii de soare sunt reglementati prin lege.Acestia sunt considerati echipamente individuale de protectie (EIP), deci trebuie sa respecte conditiile stabilite de reglementarile comunitare care le reglementeaza: Directiva comunitara 89/686/CEE si standardul european EN 1836:1997.
  • Sticla colorata nu este suficienta:nici culoarea, nici intunericul lentilelor nu indica faptul ca ochelarii de soare pot proteja impotriva efectelor nocive ale razelor soarelui.
  • Filtrele impotriva radiatiilor UV sunt esentiale pentru a nu afecta ochii. De asemenea, acestea trebuie sa protejeze impotriva radiatiilor infrarosii, care sunt la fel de daunatoare si pot duce la degenerarea retinei, cataracta si opacitati in cornee.
  • Nivelul de protectie impotriva radiatiilor este masurat pe o scara de la 0 la 4, variind de la o protectie mai mica la mai mare sau, cu alte cuvinte, indica cantitatea de radiatii pe care o lasa sa treaca. Lentilele polarizate elimina reflexiile si bliturile, ceea ce este deosebit de interesant daca le veti folosi pentru condus, sport sau mersul la zapada.
  • Cu toate acestea, ele pot fi enervante in conditii specifice, de exemplu atunci cand sunt combinate cu o alta sticla polarizata. In plus, acest tip de lentila are o influenta asupra viziunii noastre in anumite situatii. Consultati opticianul de incredere pentru a decide care dintre modele sunt cele mai bune pentru dvs.

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *