Poarta glisanta: avantajele portii automate

Share Button

Poarta glisanta: avantajele portii automateO poarta automata face ca locuinta sa fie mai comoda, mai sigura si mai confortabila. Aflati ce caracteristici, avantaje si solutii sunt disponibile pe piata. Viteza, confortul si usurinta de utilizare: acestea sunt principalele motive pentru care multi oameni aleg sa instaleze o poarta automata. Automatizarea a devenit o solutie accesibila pentru toata lumea.

Piata ofera o gama larga de posibilitati care se potrivesc tuturor bugetelor si nevoilor: adevarata diferenta consta in fiabilitatea marcii si in tehnologia utilizata. De fapt, este important ca sistemul sa fie usor de instalat chiar si pe porti vechi, sa functioneze fara sa se blocheze si sa se adapteze la nevoile utilizatorului.

Automatizarea s-ar putea transforma intr-un cosmar daca, atunci cand iesim din casa pentru a merge la serviciu, poarta se blocheaza si intarziem. Din fericire, exista o serie de companii de incredere, dintre care multe ofera chiar si sisteme automate care pot fi integrate cu alte dispozitive Smart Home, cum ar fi iluminatul, obloanele sau perdelele. La S Metal poti gasi porti si alte articole bune pentru casa ta.

Poarta automata: importanta motorului

Exista mai multe tipuri de porti, una dintre cele mai populare fiind poarta glisanta, caracterizata de o singura foaie care aluneca pe o “sina”. Aceasta solutie face posibila optimizarea spatiului si este potrivita pentru diferite tipuri de cladiri. Pentru a face acest lucru si mai convenabil si mai confortabil, se poate instala un sistem de automatizare.

Dar cum functioneaza aceste sisteme? In primul rand, trebuie sa alegeti cel mai potrivit motor de poarta glisanta pentru sistemul. Prin urmare, trebuie sa alegeti un motor care sa fie instalat pe poarta in functie de greutatea, dimensiunea si tipul acesteia. De asemenea, ar trebui sa luati in considerare numarul de ori de cate ori este folosit zilnic.

De exemplu, o poarta rezidentiala este deschisa si inchisa doar de cateva ori pe zi, in timp ce o poarta de bloc de apartamente sau o poarta industriala trebuie sa fie actionata de mai multe ori pe zi.

Telekom.ro

Alegerea si instalarea acestei componente este esentiala pentru a asigura functionarea corecta a portii automate. De asemenea, trebuie avut in vedere faptul ca motorul este adesea instalat in aer liber si, prin urmare, trebuie sa fie rezistent la apa si la conditiile meteorologice nefavorabile, la temperaturi ridicate si la impacturi.

Motorul este activat de o telecomanda care permite deschiderea si inchiderea portii de la distanta. Prin lege, este necesara instalarea unei fotocelule care impiedica inchiderea deschiderii in prezenta oamenilor, animalelor, masinilor sau a altor persoane.

De ce sa alegeti o poarta automata? Avantajele

Unul dintre principalele avantaje ale unei porti automate este, fara indoiala, confortul sau. Tehnologia va permite sa controlati deschiderea si inchiderea portii de la distanta, fara a fi nevoie sa va apropiati fizic de ea pentru a o misca. Este o solutie excelenta pentru a deschide sau inchide fara a cobori din masina sau, in vilele cu gradina, blocurile de apartamente sau casele mari, este ideala pentru a intampina oaspetii fara a se deplasa de la intrarea in casa.

In plus, este o solutie care este accesibila si pentru portile care au fost deja instalate, dar care nu au automatizare: astazi exista numeroase dispozitive care pot fi integrate in orice tip de intrare, permitand chiar si caselor istorice sa fie echipate cu un sistem inovator si usor de utilizat.

Avantajele portilor automate

Pe vremuri, portile automate erau opritorul spectacolului pentru gospodariile si afacerile bogate de pe tot teritoriul tarii. Acum sunt foarte accesibile pentru a fi achizitionate ca kit de poarta, iar instalarea poate fi adesea finalizata singur sau de catre un vecin la indemana.

Deoarece autogate sunt asociate cu luxul, acestea adauga valoare proprietatii tale. Pentru o investitie mica, impresia initiala a casei tale va uimi cu siguranta orice potential cumparator.

Nu va trebui mergi iar  de la poarta la masina sau sa fii prins din nou de ploaie. Ramaneti in masina, deschideti poarta si conduceti pana la usa fara sa ajungeti vreodata sa deschideti usa masinii.

Cu exceptia cazului in care veti angaja o echipa de lunetisti, caini de atac si un labirint cu laser, a avea porti automate este la fel de sigur pe cat poate fi o cale de acces obisnuita. Compania dvs. de asigurari poate oferi o reducere atunci cand le anuntati ca ati instalat un autogate.

Portile neautomate sunt ca nectarul pe care copiii sa le leagan, provocand adesea accidente. Portile noastre vin cu oprire automata in mod standard, asa ca daca ceva intervine in modul in care poarta se va opri in miscare. De asemenea, vin cu pornire usoara si oprire lenta, reducand riscul de a prinde degetele mici.

Pastreaza copiii si animalele de companie in siguranta pe partea dreapta a portii. Stiti ca toti cei dragi sunt in siguranta pe proprietatea dvs., deoarece degetele mici nu pot pur si simplu sa urce si sa desface poarta.

Daca locuiti intr-o zona rurala, fauna locala poate fi o problema, iar in suburbii alti copii si caini pot rataci pe locul dvs. Montarea unei porti automate inseamna ca stii totul si toata lumea este acolo unde ar trebui sa fie.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *