Primele modele din Seria Galaxy si modul in care ele au influentat tehnologia smartphone

Share Button

Primele modele din Seria Galaxy si modul in care ele au influentat tehnologia smartphoneChiar de la primele modele  de telefoane Samsung, au aparut o serie de functii interesante, cu adevarat smart, care au facut ca aceasta tehnologie sa fie mereu in top si sa invinga in nenumarate randuri Apple.

Utilitatea unora dintre aceste caracteristici, cum ar fi urmarirea ecranului si posibilitatea de zoom cu degetele (PIP), a fost discutabila, dar faptul ca au fost posibile si ca s-au materializat pe un astfel de telefon, in momentul in care smartphonurile erau foarte rudimentare, reprezinta un atuu considerabil.

SAMSUNG GALAXY S4 – 2013

Lansat cu Android 4.2 Jelly Bean, Galaxy S4 de 7.9mm a fost cel mai rapid vandut telefon al companiei Samsung, cu 20 de milioane de unitati vandute in primele doua luni.

Telefonul a venit cu multa putere sub carcasa sa de plastic, sub forma puternicului procesor Snapdragon 600 de la Qualcomm si 2 GB de memorie RAM. Ecranul Full HD AMOLED si-a revenit, iar camera din spate a primit o imbunatatire considerabila, fiind de pana la 13 megapixeli.

Dar, in ciuda faptului ca este un telefon solid si a primit o multime de laude, Samsung a primit critici si pentru faptul ca a incarcat Android cu o gramada de functii (discutabil inutile) care au marit dimensiunea sistemului de operare si au redus cantitatea de stocare interna disponibila.

SAMSUNG GALAXY S5 – 2014

Telekom.ro

Lansarea Galaxy S5 a fost prima ocazie in care relatia de dragoste a oamenilor cu Samsung a inceput sa scada usor.

Dezvaluita la MWC din Barcelona, ​​partea din spate din plastic, asemanatoare cu a vechilor modele, a fost criticata, mai ales ca HTC One M7 era din metal premium, si a demonstrat deja ca telefoanele Android ar trebui sa urmareasca tendintele Apple pentru un design mai bun.

In mod previzibil, componentele interioare au fost mai rapide si camera a fost la fel de impresionanta ca oricand, dar Samsung a fost din nou criticat pentru completarea sistemului de operare Android – in acest caz 4.2 KitKat – cu mai multe aplicatii.

Intr-o perioada in care telefoanele Xperia de la Sony recoltau laude pentru interferenta lor minima cu sistemul de operare Google, TouchWiz-ul Samsung, cu toate caracteristicile sale neplacute, incepuse sa para mult prea mare si urat. Senzorul de amprenta de pe S5  si scannerul de ritm cardiac gimmicky nu au ajutat deloc in acest sens.

Totusi, a fost un flagship solid, vanzandu-se 10 milioane de unitati in doar 25 de zile, ceea ce il face cel mai rapid vandut smartphone Samsung care a expediat vreodata.

SAMSUNG GALAXY S6 SI S6 EDGE – 2015

Mai simplu spus, Samsung a schimbat totul in 2015, cand a lansat Galaxy S6 si S6 Edge. Plasticul a fost in cele din urma eliminat si a fost inlocuit cu metal si sticla premium.

Telefonul arata la fel de bine ca iPhone si HTC One M9, iar S6 Edge, cu ecranul sau curbat, a fost apreciat pentru frumusete. Camera a fost consierata  cel mai bun aparat foto inteligent pe care utilizatorii l-au testat vreodata.

Scanerul de amprenta greu de folosit a devenit rapid si a functionat la fel ca butonul de pornire Apple ID, fara a fi nevoie de un gest nenatural pentru a activa telefonul. Chiar si TouchWiz a fost redus considerabil si a fost introdus un design complet nou si mai plat.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *