Tag Archives: Produse alimentare si nealimentare

Retete cu ulei de masline

Retete cu ulei de masline
Foarte multa lume spune ca uleiul de masline este foarte sanatos si asa si e. Are mult mai multe vitamine si minerale decat uleiul de floarea soarelui.

De aceea acest ulei este folosit in mai toate tipurile de salate foarte sanatoase cu ingrediente special alese pentru a-ti da un plus de sanatate. Si desi este foarte bine ca uleiul de masline este folosit asa cum e in aceste salate, acesta poate fi folosit si cand gatesti.

2 retete de preparate cu cascaval

2 retete de preparate cu cascavalDesi cascavalul a fost produs la inceput in Sicilia, astazi putem spune cu certitudine ca este un tip de branza tipic romaneasca, din lapte de vaca sau de oaie. Exista de asemenea si in Bulgaria, Serbia, Ungaria, mai mult in zona balcanica.

Cascavalul este un tip de branza foarte versatil, este mai tare si are un gust unic. Din aceasta cauza cascavalul este unul din cele mai folosite branzeturi romanesti si cu siguranta o sa il regasim pe multe platouri de sarbatorile ce urmeaza. In Cluj Napoca gasesti cascaval la Selgros, de diferite tipuri.

Insa cascavalul nu este doar unul dintre multele bunatati de pe platourile pe care o sa le regasim de sarbatori, poate fi mult mai mult, nu doar un “accesoriu” culinar si chiar un ingredient principal intr-o mancare gatita.

Semipreparate, mancare gatita, varianta usoara

Semipreparate, mancare gatita, varianta usoara

Cine mai are timp de gatit in ziua de astazi, dupa o zi de munca, ajungi acasa si mai stai inca cateva ore in fata aragazului ca sa gatesti o masa completa ? – nu prea cred. Asta daca stii sa gatesti, daca iti place sau daca te pricepi la gastronomie.

Alimentatia nostra este un subiect delicat, trebuie sa mancam sanatos, sa mananci ce apuci, pe unde apuci are consecinte grave, poate nu neaparat pe moment, cat esti inca tanar, dar consecinte tot exista.