Protejati-va inima cu ajutorul curcuminului

Share Button

Protejati-va inima cu ajutorul curcuminului
Turmericul si principalul sau ingredient activ, curcumina, se numara printre condimentele si plantele cele mai studiate la ora actuala, din punct de vedere clinic.

Numeroasele sale beneficii se datoreaza in principal efectelor antiinflamator si antioxidant, fiind astfel un aliat de nadejde in preventia si ameliorarea multor afectiuni larg raspandite in randul populatiei.

Curcuminul poate preveni atacul de cord

pentru-pat.ro

Un studiu recent a implicat pacienti care au suferit operatii de bypass cardiac, in Thailanda. Dr. Wanwarang Wongcharoen a condus o echipa de cercetare de la Universitatea Chiang Mai la Spitalul Universitar. Ei au studiat 121 de pacienti consecutiv, care au suferit interventii chirurgicale non-urgente de bypass la spital, intre 2009 si 2011.

Acestora li s-au dat pastile de 1 gram, de 4 ori pe zi, cu trei zile inainte de operatie si cinci zile dupa. Jumatate dintre pacienti au primit pastille de zahar (grupul placebo), iar cealalta jumatate a primit capsule de curcumina.

Grupul “curcumina” a prezentat un risc cu 65% mai mic de a suferi un atac de cord dupa operatia de bypass. Acest grup a prezentat, de asemenea, niveluri semnificativ mai mici ale markerilor de inflamatie si de stres oxidativ din sange. Rezultatele au fost publicate in Jurnalul American de Cardiologie (American Journal of Cardiology).

Telekom.ro

Bolile de inima si reducerea colesterolului

Dr. Dwight Lundell, un chirurg cardiolog pensionat, cu 25 de ani de experienta si 5000 de interventii chirurgicale, a afirmat ca inflamatia este cauza principala a bolilor de inima, nu colesterolul sau grasimea. El a determinat acest lucru vizualizand, de fapt, peretii interiori inflamati ai arterelor.

El explica faptul ca inflamatia creeaza ateroscleroza (placa arteriala), care ia nastere din ingerarea de prea mult zahar si HFCS (sirop de porumb bogat in fructoza), trans-grasimi toxice procesate, alimente procesate cu un continut scazut de grasime, dar si din cauza unui dezechilibru intre acizii Omega-3 si Omega-6.

El afirma, de asemenea, ca reducerea colesterolului prin administrarea de medicamente de tip statine (prescrise de obicei in aceste cazuri) este periculoasa pentru sanatate, intrucat o mare parte a creierului, a sistemului nervos si a peretilor celulari din organism au nevoie de colesterol in compozitia lor. Pe langa aceasta, unul dintre cele mai periculoase efecte negative ale statinelor este si moartea prin insuficienta cardiaca

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *