Reguli de imigrare din Israel

Share Button

Reguli de imigrare din IsraelImigratia in Israel nu este un proces usor. Scrierea legilor privind imigratia din Israel este si mai complexa, in principal din cauza lipsei unei politici clare de imigrare a guvernului.

Pentru imigratia in Israel, principalele optiuni sunt cetatenia de la dreptul de nastere pentru evrei si urmasii lor, pana la a 3 -a generatie, care pot face Aliyah in conformitate cu „Legea intoarcerii”.

Statutul legal in Israel din cauza casatoriei sau a unei relatii cu un israelian este de asemenea comun. In cazuri speciale, resortisantii straini care au copii care locuiesc legal in tara ca cetateni sau rezidenti israelieni pot dobandi statut legal in Israel, in conformitate cu normele de imigrare din Israel. Acesta este cazul parintilor soldatilor de exemplu.

Este important sa va consultati cu un avocat care are cunostinte in domeniul imigrarii, deoarece fiecare caz este diferit si trebuie examinat de regulile de imigrare din Israel, precum si de verdictele instantelor de catre tribunalele de imigrare din Israel. Cautati astfel un birou avocat Israel, si luati legatura cu acesta, care va poate fi de ajutor.

POATE CINEVA SA IMIGREZE IN ISRAEL?

Raspunsul la aceasta intrebare este: Israelul nu se vede ca o destinatie de imigrare pentru lume si nu are o politica generala de imigratie. Mai degraba, politica de imigrare israeliana se bazeaza pe a fi patria poporului evreu.

Prin urmare, legile privind imigratia din Israel sunt putine la numar; reglementarile sunt facute sau modificate din cauza evenimentelor geo-politice relevante sau a presiunii politice. In general, Israel nu permite cetatenilor straini sa imigreze in Israel, decat daca se incadreaza in una dintre categoriile de mai jos.

VIZE DE IMIGRANTI IN ISRAEL

Israel are diferite categorii de vize in ceea ce priveste imigrantii, care se aplica pentru resortisantii straini care doresc sa intre in Israel pentru o perioada limitata de timp si pentru un scop specific. Cea mai obisnuita este viza turistica B-2, cu care aproximativ 3 milioane de vizitatori intra in Israel in fiecare an.

Viza de lucru B-1 se acorda lucratorilor experti, precum si lucratorii straini in diverse domenii, cum ar fi agricultura, sau ingrijirea persoanelor in varsta, din moment ce nu exista suficienti lucratori israelieni pentru a face treaba.

Legile imigratiei din Israel acorda, de asemenea, vize ne-imigrantilor voluntarilor din Israel. Acestia intra in tara pentru o perioada de timp limitata, maxim 2 ani, pentru a ajuta un ONG local sau international, sau o organizatie guvernamentala recunoscuta de Ministerul Afacerilor Sociale.

O viza de cler catre Israel este acordata lucratorilor religiosi din institutiile religioase recunoscute de statul Israel.

Israelul a acordat o viza speciala pentru investitorii americani, care vor investi fonduri substantiale in economia locala. O alta categorie de vize privind legile privind imigratia din Israel se refera la migratia solicitantilor de azil in Israel si a permiselor care le sunt date.

CINE ESTE ELIGIBIL PENTRU IMIGRATIE IN ISRAEL?

Normele de imigrare din Israel exista in principal pentru a servi celor care doresc sa faca un „Aliyah”. Aliyah este un proces prin care evreii sau oamenii cu radacini evreiesti sunt eligibili in conformitate cu „Legea intoarcerii” pentru a imigra in Israel si a primi cetatenia israeliana alaturi de sotii si copiii lor.

ESTE POSIBILA IMIGRATIA ISRAELULUI DACA NU SUNT EVREU?

Da, Israelul este definit ca un stat evreiesc si democratic si normele de imigrare din Israel reflecta aceasta realitate. In anumite domenii ale legii, nu exista nicio diferenta daca esti evreu sau nu, iar de-a lungul anilor, politica de imigratie israeliana s-a dezvoltat astfel incat sa permita rudelor israelienilor sa li se alature celor care traiesc in Israel.

Cu toate acestea, va recomandam sa consultati un avocat pentru a obtine un raspuns clar despre cazul dvs. specific cu Israel si imigrare.

In orice caz, este important de-asemenea sa aflati ca este posibil ca non-evreii sa imigreze in Israel atunci cand se aplica urmatoarele conditii:

MEMBRII FAMILIEI CETATENILOR ISRAELIENI:

Sectiunea 7 din Legea cetateniei permite sotilor non-israelieni ai cetatenilor israelieni, cu ajutorul si sponsorizarea sotului sau israelian, sa inceapa un proces de imigratie in timp ce traiesc impreuna in Israel.

Sotii vor primi viza de vizitator urmata de un permis de munca, apoi de o resedinta temporara regenerabila. Dupa aproximativ 5 pana la 7 ani, sotul non-israelian se poate adresa in vederea obtinerii cetateniei sau unei resedinte permanente. Este important sa retineti ca imigratia pentru sotii care nu sunt evrei este foarte frecventa.

De asemenea, de-a lungul anilor si verdictelor Curtii Supreme, aceasta lege a fost aplicata cuplurilor intr-o relatie angajata (chiar daca nu sunt casatorite), precum si cuplurilor de acelasi sex.

Un parinte in varsta al unui cetatean israelian, care traieste in afara Israelului, fara niciun alt membru de familie care sa aiba grija de el, poate fi eligibil, potrivit legilor imigratiei din Israel, sa primeasca rezidenta legala in Israel.

Aceasta este o lege umanitara, menita sa uneasca familiile aflate in nevoie si nu garanteaza resedinta fiecarui solicitant. De obicei, functioneaza ca o analiza de la caz la caz, in conformitate cu conditiile prevazute in politica de imigratie.

Telekom.ro

Parintii soldatilor israelieni care au slujit in IDF au voie sa solicite statutul legal in Israel, care le permite sa se alature copiilor lor in Israel.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *