Relatia dintre tine ca parinte si copilul tau

Share Button

Relatia dintre tine ca parinte si copilul tauExista multe lucruri diferite pe care le puteti face pentru a va ajuta copilul sa se simta confortabil cu cine este si pentru a sarbatori unicitatea si cresterea sa. Acestea pot include cititul, iesirile in familie, ducerea copilului dumneavoastra la activitati sau gasirea altor modalitati creative de a petrece timp impreuna. Aceste activitati il pot ajuta pe copilul dvs. sa simta ca face parte dintr-un grup mai mare de oameni si ii ofera o oportunitate de a explora si de a se exprima.

Amintiti-va ca copilul dumneavoastra creste prea repede

Amintiti-va ca fiecare moment pe care il aveti cu copilul dvs. este pretios. In mod inevitabil, va veti confrunta cu un moment in care copilul dvs. va parasi cuibul. Asa ca, desi poate parea ca copilului dumneavoastra ii ia o eternitate sa lase in urma anii adolescentei, amintiti-va ca timpul zboara. Copilaria copilului dumneavoastra creste prea repede si se va termina inainte sa va dati seama. Cat timp aveti ocazia, conectati-va cu copilul dumneavoastra, imbratisati fiecare moment si apreciati magia pe care o ofera copilaria.

Impreuna este cea mai buna parte a cresterii unui copil

Exista multe aspecte importante in a fi parinte, dar poate ca cel mai important este sa va bucurati sa fiti alaturi de copilul dumneavoastra. Nu puteti controla lumea in care va creste copilul dumneavoastra, dar puteti controla modul in care interactionati cu el si cum il cresteti. Gasiti activitati pe care le puteti face impreuna si care va plac amandurora si creati oportunitati pentru ca dumneavoastra si copilul dumneavoastra sa petreceti timp impreuna. Atunci cand sunteti cu copilul dumneavoastra si va bucurati de aceasta experienta, dati un exemplu puternic. Ii puteti arata copilului dvs. cum sa fie prezent si sa se bucure de moment si cum sa fie un prieten bun pentru el insusi.

Ajutati-va copilul sa se simta in siguranta

Este unul dintre cele mai importante lucruri sa va ajutati copilul sa se simta in siguranta si in siguranta. Atunci cand copilul dumneavoastra este mic, puteti face acest lucru asigurandu-va ca mediul este sigur, previzibil si plin de dragoste. Pe masura ce copilul dumneavoastra creste, veti dori sa continuati sa creati si sa mentineti un spatiu sigur care respecta nevoile, gandurile si ideile copilului dumneavoastra. Veti dori sa va ajutati copilul sa se simta in siguranta, oferindu-i un mediu in care sa se dezvolte, sa se simta iubit si sustinut si sa fie acceptat pentru ceea ce este.

Sarbatoriti unicitatea si cresterea copilului dumneavoastra

Copilul dumneavoastra este un individ si doriti sa-l ajutati sa celebreze acest lucru. Copilul dumneavoastra poate avea anumite atribute sau talente care il fac unic si este important sa il ajutati sa se simta confortabil cu cine este si sa sarbatoreasca acest lucru. Va puteti ajuta copilul sa creasca si sa evolueze prin provocari si experiente adecvate varstei. Ajutandu-va copilul sa isi infrunte temerile si sa depaseasca obstacolele, il ajutati sa creasca si sa evolueze ca persoana. Aceste experiente il pot ajuta pe copilul dvs. sa se simta mai increzator in el insusi si, de asemenea, va pot ajuta sa va conectati cu copilul dvs. si sa va consolidati relatia cu el.

pentru-pat.ro

Acum ca ati terminat de citit acest articol, ce veti face pentru a va pastra calmul ca parinte? Inainte sa va dati seama, copiii dvs. vor fi mari si vor fi pe cont propriu. Intre timp, nu uitati sa ramaneti prezenti, amabili si conectati si puteti intra aici pentru a descoperi anumite cadouri pentru cei mici.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *