Sfaturi utile pentru incarcarea telefoanelor mobile astfel incat bateria sa fie protejata

Share Button

Sfaturi utile pentru incarcarea telefoanelor mobile astfel incat bateria sa fie protejataNu este suficient sa introduci cablul si sa lasi telefonul la incarcat. Chiar daca nu este o stiinta complexa si nu trebuie sa faci o teza de doctorat din conservarea bateriei, este bine sa tii totusi cont de mai multe sfaturi importante. In primul rand daca ai nevoie de o noua baterie Samsung ar trebui sa alegi una originala. Exista cateva lucruri de care trebuie sa fii constient pentru a nu iti deteriora bateria si pentru a ii asigura acesteia o viata mai lunga. Aceste sfaturi se aplica inclusiv bateriilor de la laptop.

Iti  prezentam cele mai mari greseli pe care le fac utilizatorii atunci cand incarca bateria si de ce ajung in final la doar jumatate din durata sa de viata.

Incarcati corect bateria telefonului mobil: USB vs. USB. QuickCharge

Producatorii de baterii au vrut initial sa se asigure ca incarcarea este cat se poate de usoara pentru client si ca toate dispozitivele mobile pot folosi acelasi tip de incarcator si nu unul separat. Aceasta abordare sensibila s-a dovedit gresita din mai multe puncte de vedere si au aparut modificari in timp. Pe langa cablul de incarcare Lightning, cu care Apple a rezistat intotdeauna directivei UE, USB-Type-C urmeaza acum in locul Micro-USB.

Dar nu doar cablul conteaza. Nu orice adaptor de incarcare va incarca bateria la fel de repede sau ofera curentul necesar. Producatorii fragmenteaza piata adaptorilor cu numeroase standarde de incarcare: Samsung foloseste atat „QuickCharge”, cat si tehnicile proprii de incarcare, precum „Adaptive Fast Charge”, standardul de incarcare rapida al Huawei este denumit „SuperCharge” si pe LG intalnim „incarcare rapida“.

In plus, producatorul de procesoare de smartphone Qualcomm are standarde, care functioneaza doar cu procesoarele proprii. Toate aceste tehnici aduc mai multa putere de incarcare, dar se adreseaza numai dispozitivelor corespunzatoare. Deci clientul este intotdeauna dependent de utilizarea adaptorului potrivit pentru incarcarea smartphone-ului rapid.

Incarcati corect bateria telefonului mobil: nu incarcati niciodata noaptea!

Urmati sfaturile specialistilor, cu cat bateria este mai bine conservata cu atat trebuie incarcata mai rar. In momentul in care bateria se strica multe persoane renunta efectiv la telefon si il schimba deci putem spune ca bateria telefonului influenteaza chiar durata de utilizare a dispozitivului. Chiar daca nu puteti respecta intotdeauna toate sfaturile pentru incarcarea bateriei ati putea incerca sa respectati macar o parte dintre ele. Daca incarci telefonul noaptea este foarte posibil ca el sa stea mult prea mult in priza de aceea se recomanda sa il incarci atunci cand il poti lua atunci cand bateria este plina.

Daca pe timpul noptii telefonul primeste mailuri, apeluri pe silentios sau incepe sincronizarea datelor bateria va parea ca e in curs de descarcare tot timpul ceea ce inseamna ca si incarcatorul va furniza energie tot timpul stresand astfel bateria.

pentru-pat.ro

Incarcand in mod corect telefonul vei reusi sa obtii cele mai bune rezultate de la bateria ta iar durata sa de viata va fi foarte lunga. Iti recomandam sa tii cont de faptul ca atunci cand o baterie se strica o poti oricand inlocui cu o alta baterie special conceputa pentru telefonul tau.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *