Sistemul urinar și menținerea sănătății acestuia

pentru-pat.ro
Share Button

Sistemul urinar și menținerea sănătății acestuiaCorpul tău este compus din sute de sisteme care lucrează împreună pentru a te menține sănătos și puternic. Unul dintre aceste sisteme, sistemul urinar, funcționează ca un sistem sanitar.

Rinichii, ureterele, vezica urinară și alte componente lucrează împreună pentru a produce, stoca și elimina urina din organism.Este un proces destul de simplu, dar este esențial pentru menținerea vieții de zi cu zi de către organism.

Ce este sistemul urinar?

După cum am menționat, sistemul urinar este compus dintr-un număr de organe și mușchi care lucrează pentru a produce, stoca și elimina urina. După ce corpul tău absoarbe nutrienții din alimente și lichide, reziduurile sunt tot ce rămâne. Una dintre ele este ureea. Ureea reprezintă de fapt deșeurile lichide care sunt produse atunci când alimentele cu proteine sunt descompuse. Atunci când este combinată cu apă și alte minerale, aceasta devine urină – unul dintre principalele deșeuri ale corpului tău.

Sistemul urinar lucrează pentru a filtra deșeurile în timp ce este în comunicare constantă cu alte organe pentru a ajuta la menținerea unui echilibru de substanțe chimice și apă în corp. Întregul proces începe în rinichi și își parcurge drumul prin uretere, vezică urinară și uretră.

Importanța sistemului urinar

Sistemul urinar permite organismului să filtreze cu succes sângele, creează urină ca produs rezidual, apoi o stochează și o excretă. Sistemul tractului urinar este, de asemenea, o parte integrantă a întreținerii generale a corpului, deoarece lucrează pentru a menține homeostazia și pentru a produce hormonii necesari.

 • Menținerea homeostaziei

Rinichii tăi lucrează din greu pentru a controla condițiile interne ale corpului. Ei monitorizează excreția de substanțe precum ionii, nivelul pH-ului, osmolaritatea și tensiunea arterială. Ionii, cum ar fi potasiu, sodiu, calciu etc., trebuie să aibă un nivel precis de concentrație în corpul dumneavoastră pentru a vă asigura că toate sistemele dumneavoastră funcționează corect.

Nivelul pH-ului corpului, în termeni de ioni de hidrogen, menține organismul în parametri optimi. Osmolaritatea ajută la controlul cantității de apă filtrată din sânge, astfel încât celulele din corpul dumneavoastră să poată crește, funcționa și menține un echilibru electrolitic. În cele din urmă, rinichii lucrează pentru a menține o tensiune arterială stabilă pe tot parcursul zilei, precum alimentele și lichidele.

 • Producerea de hormoni

Rinichii tăi produc hormoni care joacă un rol important în sistemele din afara tractului urinar și calcitriol, o formă activă de vitamina D, eritropoietina, care stimulează producția de globule roșii și renina, care ajută la controlul tensiunii arteriale, volumul sanguin, și hidratarea.

Boli ale sistemului urinar

Există o mulțime de factori care provoacă probleme în sistemul dumneavoastră urinar – cei mai mulți dintre ei sunt asociați cu îmbătrânirea. Unele semne și simptome ale problemelor sistemului urinar includ:

 • Urinarea dureroasă
 • Nevoia frecventă sau urgentă de a urina
 • Sânge în urină – urina devine roz sau roșie
 • Pierderea controlului vezicii urinare
 • Control slab al vezicii urinare
 • Durere în partea inferioară a spatelui, bazinului sau laterale
 • Proeminență căzută a vezicii urinare
 • Vezică hiperactivă
 • Prostată mărită
 • Hernie

Pentru a menține sănătatea rinichilor, puteți încerca varianta unui tratament prosvital vitamine pentru prostata marita și tractul urinar, care are inclusiv rol de prevenție.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *