Sofatul si boala

Share Button

Sofatul si boala
Nu conteaza daca esti tanar sau batran, barbat sau femeie, sofer profesionist sau sofer incepator. Orice sofer din Romania are obligativitatea de a incheia o asigurare RCA daca are masina.

Proprietarul oricarei masini trebuie sa aiba in vedere acest aspect si sa nu-l ignore. Daca vrei sa calculezi cu usurinta pretul unei astfel de asigurari, ti-ar fi de mare folos un calculator RCA pe care-l poti folosi intr-un mod simplu si rapid intrand pe www.rcaautoieftin.ro.

Dupa ce folosesti un calculator RCA si calculezi costurile necesare, poti incheia pe acelasi site o polita de asigurare online. Totul se desfasoara foarte usor. In plus, aici conteaza daca esti tanar sau mai in varsta, deoarece poti beneficia de anumite reduceri. Pentru detalii viziteaza site-ul.

Nu este un lucru placut pentru nimeni sa sufere de o anumita boala. Din nefericire, acest lucru se intampla. Multe persoane sufera de anumite boli, fapt pentru care nu au voie sa sofeze. Sa vedem care sunt acestea.

pentru-pat.ro

•    Tulburarile ritmului cardiac

Unele persoane sufera de astfel de tulburari care se exercita asupra bolnavului prin contractii neregulate ale cordului. Aceasta boala se manifesta prin  papitatii, stari de lesin, senzatii de oboseala sau senzatia ca inima bate foarte repede. Dat fiind aceste simptome, intelegem in mod categoric de ce persoanele cu astfel de afectiuni nu pot fi soferi.

•    Afectiuni psihice

Telekom.ro

Cazurile bolnavilor care sufera de afectiuni psihice sunt des intalnite. Daca aceste afectiuni sunt mai usoare si medicul da pacientului un aviz autorizat si ii face controale periodice, bolnavul ce sufera de afectiuni mai usoare, poate conduce o masina. Cazurile mai greave insa sunt excluse din calcul, deoarece bolnavii psihic se pot panica foarte repede, pot deveni extremi de agresivi sau pot avea stari de somnolenta din cauza medicatiei pe care trebuie sa o ia.

•    Tulburari grave de vedere

Cei care au tulburari de vedere grave nu pot conduce. Se intelege de la sine de ce se intampla acest lucru. Si pentru astfel de cazuri, medicii trebuie sa dea avizul autorizat pentru fiecare pacient in parte.

•    Persoanele dependente de alcool

Alcoolul poate avea urmari grave daca este consumat atunci cand trebuie sa te urci la volan. Efectele alcoolului au dus la interzicerea sofatului pentru persoanele care sunt dependente de alcool.

Sunt des intalnite cazurile in care dependentilor de alcool nu le sunt date permisele auto, sau cazurile in care acestia nu mai au voie sa le reinnoiasca. Sunt insa si situatii in care aceste persoane reusesc sa fie in cele din urma soferi, insa trebuie sa dovedeasca abstinenta si sa isi faca regulat controale.

Acestea sunt cateva din bolile cel mai des intalnite. Daca stam sa ne gandim putin, ne dam seama de faptul ca deseori am auzit cazuri de accidente produse tocmai din pricina anumitor afectiuni. Nu pune dorinta pe care o ai inaintea sigurantei. Constientizeaza bine daca esti sau nu o persoana capabila sa conduca, deoarece in trafic nu esti singura persoana.

Partea buna insa consta in faptul ca la urma urmei, avizul vine din partea medicilor. Incheiem cu speranta ca ei isi vor face cu adevarat datoria in aceasta privinta.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *