Statutul juridic pentru un sot strain al unui israelian

Share Button

Cu siguranta in cazul in care aveti o partenera sau un partener de viata israelian, veti dori sa aflati totul in legatura cu statutul juridic pentru un sot strain al unui israelian.

In randurile care urmeaza, veti putea descoperi unele informatii care va pot fi de folos, insa un avocat de renume precum Samy Ilie (cel mai renumit avocat roman din Israel), va poate explica mai pe intelesul dvs.; iar din acest motiv este indicat sa accesati http://www.si-law.ro, pentru a lua legatura cu renumitul avocat.

Telekom.ro

Pana atunci insa, continuati sa cititi, pentru a afla unele informatii care va pot fi de mare folos!

Conform Legii israeliene a cetateniei si a hotararilor Curtii Supreme pe acest subiect, partenerii cetatenilor israelieni sau rezidentii permanenti au dreptul sa vina sa locuiasca in Israel impreuna cu sotul sau partenerul lor israelian. Exista doua metode pentru a deschide o cerere de viata comuna pentru un israelian care doreste sa invite un sot al cetatenului strain in Israel:

  1. procedura de casatorie – invitatia unui sot casatorit in Israel.
  2. procedura de casatorie de drept comun („Haim Meshutafim”).

In orice caz, cuplul este obligat sa prezinte o cerere sustinuta de documentatie in fata Ministerului de Interne. Pentru invitatie conform unei proceduri de casatorie, este de asemenea necesar un certificat de casatorie. Cu toate acestea, un astfel de certificat nu prezinta in sine, dovezi clare ale unei relatii autentice.

Functionarii israelieni de imigrare examineaza autenticitatea unei relatii, indiferent daca cuplul este casatorit sau nu, intrucat este cunoscut faptul ca nu este atat de dificil pentru un cuplu sa obtina un certificat de casatorie, chiar si fara a avea o relatie autentica.

Astfel, multe tari doresc dovada suplimentara a autenticitatii unui cuplu, indiferent daca sunt casatoriti. De exemplu, in Statele Unite, inspectorii sunt trimisi in case pentru a verifica daca un cuplu locuieste cu adevarat impreuna. Autoritatea israeliana pentru imigrari si Ministerul de Interne pot inspecta si intervieva cuplul.

Deci, cum stabileste Ministerul de Interne o relatie este valabila si nu doar “pe interes” destinata sa obtina o rezidenta pentru persoana de cetatenia straina sau chiar cetatenia israeliana? Principala modalitate de a determina autenticitatea relatiei este printr-o serie de interviuri.

PROCESUL DE INTERVIU LA MINISTERUL ISRAELIAN DE INTERNE

Fiecare cuplu care se alfa in incercarea de a obtine cetatenia sotiei straine. trece prin interviul de autenticitate in relatii. Interviurile sunt separate si se pun doua tipuri de intrebari: tehnice si esentiale.

Este conceput pentru a vedea cat de bine partenerii se cunosc cu adevarat. Pe baza rezultatelor si a exactitatii raspunsurilor, Ministerul de Interne poate determina autenticitatea relatiei lor.

INTREBARI DE FAPT

Intrebarile de fapt variaza si se refera mai ales la celalalt sot si la familia lor. Poti fi intrebat despre data nasterii lor, locul nasterii, numele scolilor, numele membrilor familiei etc. Astfel, sfatuim ca cuplul sa se asigure ca acestia stiu cat mai multe despre viata celuilalt, despre familiile celuilalt, etc.

Desigur, raspunsurile la aceste intrebari pot fi memorate, ceea ce inseamna ca chiar si un cuplu neautentic ar putea trece aceasta sectiune a interviului. Din acest motiv, interviul include testul „esential”.

INTREBARI ESENTIALE

Aceste intrebari sunt mai grele, mai specifice si nu pot fi pregatite in avans. De exemplu, functionarul poate intreba cuplul despre ultimul restaurant in care au luat masa ultima data, urmand alte intrebari, cum ar fi ce au mancat amandoi, etc.

Angajatii Ministerului de Interne se bazeaza pe o intrebare specifica detaliata care creeaza o poveste din eveniment, apoi vede daca povestile date de fiecare dintre soti se aliniaza. In acest fel, ei pot distinge daca cuplul se afla de fapt intr-o relatie autentica, sau este doar o intelegere intre cei doi parteneri pentru a-si atinge scopul.

RESPINGEREA CERERILOR DE STATUT JURIDIC PENTRU UN PARTENER STRAIN

Din pacate, Ministerul de Interne cauta mai multe modalitati de a respinge cererea de acordare a cetateniei sotiei straine. Daca vad ca raspunsurile cuplurilor difera prea dramatic, atunci pot pune la indoiala validitatea relatiei lor si resping cererea.

Cei care se confrunta cu o astfel de problema, pot accesa http://www.si-law.rom, pentru a afla cum se pot contesta aceste cazuri, si chiar sa duca aceste cauze de respingere in instanta pentru a obtine cetatenia pentru sotia unui cetatean strain.

IATA CE TREHUIE SA STITI IN TIMPUL IN CARE SUNTETI INTERVIEVATI:

Aproximativ 3.000 de cupluri incep procesul de a incerca obtinerea cetateniei sotilor straini in Israel in fiecare an, dar nu toate reusesc. Iata 5 sfaturi importante pentru a va ajuta in succesul aplicatiei dvs.:

  1. Ramaneti impreuna – uneori cuplurile isi incheie relatia la jumatatea procesului, facand succesul practic imposibil;
  2. Organizare – Indiferent de faptul ca inseamna ca aveti un plan pentru interviu, sau ca discutam despre traducerea documentelor si asezarea acestora in ordine, organizarea este cruciala;
  3. Cunoasteti-va foarte bine;
  4. Fiti politicosi, dar cunoasteti-va drepturile! Frustrarea este obisnuita, dar este important sa ramaneti calmi. Uneori, solicitarile Ministerului de Interne sunt nejustificate, de aceea este important sa cunoasteti legea;
  5. Folositi ajutor profesional (daca este necesar) – in anumite cazuri cand exista o problema cunoscuta in prealabil, de exemplu, un sot are antecedente penale , lucrul cu un avocat renumit precum Samy Ilie va poate fi de mare folos.
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *