Strategii traditionale de promovare online
Majoritatea persoanelor, cand au de promovare online se gandesc in primul rand la SEO, campanii Adwords sau social media, uitand ca exista si mijloace de moda mai veche de a promova un website, fara a apela la agentiile de marketing online care pot practica niste preturi promovare site pe care nu multi si le pot permite. Aceste strategii de doua tipuri: strategii offline si strategii de e-mail.
Strategii offline
Poate ca suna ciudat formularea “strategii offline” in momentul in care vorbim de promovare online. Doar pentru ca strategiile de media traditionale nu se aplica efectiv pe Internet, nu inseamna ca nu sunt eficiente. O abordare “mixed-media” poate fi oportuna pentru promovarea site-ului tau.
1) Pune adresa URL a site-ului pe orice material printat legat de business-ul tau
Asigura-te ca toate cartile de vizita, brosurile, manualele si alte materiale de marketing contin si adresa URL a site-ului oficial. Verifica cu atentie daca imprimanta a printat corect sintaxa linkului.
2) Foloseste-te de publicitatea din presa scrisa
Nu uita de avantajele publicatii din presa. Include adresa URL a site-ului tau oficial in reclamele din ziare, reviste, pagini aurii, etc. Uneori, reclamele din presa scrisa pot fi mai ieftine, mai eficiente si mai bine orientate spre publicul tinta decat cele din mediul online.
Strategii de e-mail
E-mailul este un instrument important care poate aduce mai multi vizitatori pe site. Regula de aur este sa nu spamezi, si anume sa nu trimiti e-mailuri nesolicitate in mod repetat catre persoane necunoscute. Multe tari din lume chiar au si legi anti-spam.
1) Creeaza-ti o semnatura distinctiva
Aceasta semnatura ii ajuta pe destinatarii e-mailului sa pastreze legatura cu tine. Majoritatea programelor de e-mail au optiunea de semnatura care apare la finalul fiecarui e-mail pe care il trimiti. Aceasta trebuie sa fie compusa din: numele companiei, adresa, numar de telefon, adresa URL, adresa e-mail, si o fraza scurta care sa descrie elementul unic oferit de serviciile tale. In advertising, termenul de specialitate este USL (Unique Selling Proposition), pe care fiecare companie care stie sa se promoveze il face auzit. De exemplu, compania ORACLE are USL-ul “Hardware and Software, Engineered to Work Together”.
2) Concepe un e-mail newsletter
Este adevarat ca necesita dedicare pe termen lung, dar realizarea unei publicatii lunare conceputa pentru a fi trimisa pe e-mail este unul din cele mai eficiente instrumente de promovare. Newsletterul trebuie facut plecand de la raspunsul la urmatoarea intrebare: “Ce isi doresc clientii?” Poate contine orice informatie de interes, de la noutati din domeniu, la sfaturi de business, pana la informatii despre produsele si serviciile tale nou-aparute.
Newsletter-ul este o modalitate eficienta de a pastra contactul cu clientii, de a inspira incredere si de a-ti promova brand-ul. De asemenea, te ajuta sa iti construiesti o baza de date cu e-mail-urile vizitatorilor. Nu e deloc costisitor, mai ales daca apelezi la servicii precum i Contact, ConstantContact sau AWeber.
3) Cere insistent vizitatorilor sa se aboneze la newsletter
Daca vrei ca oamenii sa se aboneze la newsletterul tau, va trebuie sa muncesti din greu pentru asta. Include un formular de abonare pe fiecare pagina a site-ului si incearca sa ii atragi sa se aboneze oferindu-le mici cadouri gratuite: un e-book, un wallpaper, etc.
Leave a Reply