Sugestii pentru prelungirea duratei de viata a telefonului tau iPhone

pentru-pat.ro
Share Button

Sugestii pentru prelungirea duratei de viata a telefonului tau iPhoneMajoritatea dintre noi preferam sa nu purtam tot timpul cu noi un cablu de incarcare pentru smartphone-ul folosit. Totusi, datorita numeroaselor functii pe care aceste dispozitive le ofera, observam cum deseori ramanem fara baterie.

Fie ca suntem pe drum, fie ca suntem la scoala sau la serviciu, vedem cu dezamagire cum acumulatorul telefonului nostru se apropie de cel mai scazut nivel.

Exista insa o multime de sfaturi pe care le putem urma pentru a ne asigura ca bateria iPhone-ului nostru va rezista cat mai mult timp. In functie de preferinte si nevoi va trebui sa ne decidem asupra acelor optiuni la care vom spune nu.

–    Prelungeste autonomia bateriei dezactivand conexiunea de internet prin wireless
Daca ai totusi nevoie de o legatura la internet, alege 3G. Astfel vei consuma mai putina baterie – atentie insa la volumul de date pe care il faci si costurile asociate acestuia (fie ca ai cartela reincarcabila sau contract de abonament). Pentru mai multe detalii, arunca o privire peste zecile de teste care arata comparatii intre consumul de baterie in modul 3G si cel wi-fi, pentru diferite modele de iPhone.

Telekom.ro


–    Dezactiveaza functia de bluetooth atunci cand nu o folosesti
De asemenea, nu uita sa faci acest lucru dupa ce iti folosesti telefonul pentru a crea un hotspot de internet.
–    Opreste AirDrop pentru a economisi energie
Aceasta functie continua constant telefoanele de acelasi tip, din apropiere, folosind baterie.
–    Pentru situatiile limita, dezactiveaza si transmisia de date
Oprind conexiunea la internet vei restrictiona accesul telefonului tau la email, browser, numeroase aplicatii si notificarile de tip push. Dezactivand functia 3G sau 4G vei observa cum vei economisi mai multa energie.
–    Redu din volumul sonor al telefonului
Nu ne referim aici doar la ascultarea muzicii ori vizionarea unor videouri ci si la convorbirile telefonice. Pentru a economisi si mai mult, foloseste castile iPhone-ului.
–    Diminueaza efectele vizuale
Efectele 3D introduse in iOS 7 pot sa para atractive, insa solicita procesorul telefonului si implicit bateria. Alege un wallpaper static si redu miscarile.
–    Evita jocurile si aplicatiile consumatoare de energie
Jocurile 3D, urmarirea video-urilor, chiar si navigarea pe Facebook este inclusa aici.
–    Foloseste pe cat de putin camera foto sau video
–    Opreste centrul de notificari
Intrand la setari si apoi la notificari vei puteasa observi ce setari specifice poti sa faci. Altfel, risti ca la fiecare alerta telefonul sa se trezeasca pentru 5 sau 10 secunde (intervale ce se pot aduna).
–    Opreste functia push email pentru iPhone
–    Inlatura conturile de email pe care nu le mai folosesti sau pe care le deschizi foarte rar
–    Dezactiveaza functia de iCloud Drive


Altfel, aceste operatiuni de sincronizare vor consuma energie suplimentara. Totusi, permite functiei iCloud Backup sa ramana activa – ea va opera doar cand telefonul este pus la incarcat.
–    Opreste functia de setara automata a orei si datei
–    Dezactiveaza serviciile de localizare
–    Impiedica reimprospatarea aplicatiilor din backround
–    Opreste update-ul automat al aplicatiilor

Speram ca aceste sugestii iti sunt de folos, indiferent ce tip de iPhone folosesti (sfaturile de mai sus se refera in special pentru iOS 9, 8 si 7). Pana la urma depinde de tine care sunt functiile de care ai nevoie si care sunt aplicatiile de care te poti lipsi.

Daca observi insa ca autonomia acumulatorului tau este tot mai scazuta, trebuie sa apelezi la un centru GSM specializat si sa ceri o verificare sau o inlocuire baterie iPhone 5 sau 6 (in functie de ce folosesti).

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *