Tendinte de dezvoltare a aplicatiilor mobile in 2021 pe care nu ar trebui sa le treci cu vederea

Share Button

Tendinte de dezvoltare a aplicatiilor mobile in 2021 pe care nu ar trebui sa le treci cu vedereaNe confruntam cu multe schimbari neprevazute in acest an, schimbari care au inceput inca din 2020, odata cu aparitia pandemiei COVID-19. Aceasta a schimbat radical modul in care traim.

Multe companii trebuie sa se lupte acum pentru a se adapta la noi comportamente ale clientilor.

Pentru a ramane competitive, industriile trebuie sa se miste rapid, sa exploreze noi oportunitati si sa valorifice cele mai noi tendinte in tehnologie. Si acest lucru se aplica si pietei de aplicatii mobile relativ tinere si adaptabile.

Smartphone-urile si tabletele sunt, fara indoiala, dispozitivele practice pe care le folosim zi de zi. Nu este de mirare ca aplicatiile mobile au fost considerate esentiale pentru a avea succes cu clientii cu mult inainte.

pentru-pat.ro

Care sunt, deci, cele mai vizibile tendinte actuale in dezvoltarea aplicatiilor mobile pe care editorii ar trebui sa le aiba in vedere in timp ce se adapteaza la „noua realitate”?

5G

Introducerea tehnologiei 5G va avea cu siguranta un impact mare asupra tendintelor in dezvoltarea aplicatiilor mobile in general. Se preconizeaza ca numarul conexiunilor 5G la nivel mondial va creste la 1,1 miliarde pana in 2025. Se spune ca 5G va schimba modul in care aplicatiile sunt utilizate si create. Viteza noului standard de retea este un salt urias inainte.

Telekom.ro

Potrivit unei analize efectuate de Open Signal in perioada 1 iulie – 28 septembrie a anului trecut, utilizatorii 5G experimenteaza adesea viteze de descarcare care sunt de cateva ori mai mari decat 4G. Nu numai ca 5G va imbunatati viteza conexiunii la internet pe telefoanele mobile, ci va creste si functionalitatea aplicatiilor mobile.

Clipuri pentru aplicatii (App Clips)

Clipurile pentru aplicatii sunt caracteristica Apple din 2020, care a devenit o stea printre cele mai noi tendinte de dezvoltare a aplicatiilor mobile. Scopul sau este de a creste nivelul de confort al aplicatiilor mobile, valorificand puterea intregului ecosistem software si hardware Apple.

Ideea cheie a clipurilor pentru aplicatii este de a permite utilizatorilor sa previzualizeze si sa utilizeze o aplicatie fara a fi nevoie sa o descarce sau sa o instaleze pe dispozitiv. Toate clipurile sunt integrate in intregul ecosistem Apple, inclusiv Apple Pay.

Cu siguranta, multi dezvoltatori si marci din intreaga lume vor forja o multitudine de modalitati de a utiliza aceasta noua caracteristica in beneficiul lor. Avantajul puternic al aplicatiei Clips fata de aplicatiile instantanee si aplicatiile web progresive ar putea deveni un factor important.

Poti gasi mai multe aplicatii inclusiv pentru un telefon mobil Samsung mai vechi sau pentru alte branduri de telefoane, si tot ce trebuie sa faci este sa verifici compatibilitatea astfel incat sa te asiguri ca aplicatia functioneaza in scopul dorit de tine.

Numarul de utilizatori care apeleaza la aplicatii in loc de site-uri web destinate comertului electronic sau livrarea restaurantelor si a magazinelor alimentare creste. Acest fapt, combinat cu obiceiurile post-pandemice de achizitii fara contact, plati mobile si portofele mobile fiind puternic utilizate, va influenta cu siguranta dezvoltarea caracteristicilor aplicatiilor de acest fel.

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *