Truse de scule sau coloana vertebrală a oricărui meşter

Share Button

Truse de scule sau coloana vertebrală a oricărui meşterCred că indiferent de meserie, când vine vorba de lucru manual, nimic nu poate fi asociat mai rapid cu acesta decât trusele de scule. În următoarele rânduri, voi vorbi despre tipurile diferite de truse de scule, cât şi utilităţile acestora.

O trusă de scule este o cutie pentru a organiza, transporta și proteja uneltele proprietarului. Acestea ar putea fi folosite în  comerț, hobby sau  pentru treburi casnice iar conținutul lor variază în funcție de obiectivul  proprietarului.

Tipuri

Cutie de scule simplă din lemn

pentru-pat.ro

O cutie de scule se poate referi la mai multe tipuri de stocare pentru depozitarea  uneltelor . Ar putea însemna o cutie mică portabilă care poate transporta câteva instrumente într-o locație a proiectului sau un sistem mare de stocare setat pe role. Cutiile de instrumente moderne sunt predominant din metal sau plastic. Lemnul a fost materialul ales pentru cutiile de scule construite începând cu începutul secolului al XIX-lea.

În principal, indentificăm 4 tipuri de truse de scule . Sunt:

Plastic

Oţel

Aluminiu

Rezistent la apă

Cutiile de instrumente portabile mici sunt uneori numite cutii de mână sau depozitare de instrumente portabile. Majoritatea cutiilor de instrumente portabile au un mâner deasupra și un capac care se deschide pe o balama. Mulți au o tavă detașabilă, care se așează pe o flanșă în interiorul  cutiei, cu un singur compartiment mai mare dedesubt.

Tava ajută la organizarea pieselor și accesoriilor mai mici. Cutiile de instrumente portabile folosesc uneori tăvi glisante sau tăvi în consolă în locul tăvii amovibile. Cutii de scule metalice (de obicei din oțel) cântăresc mai mult decât cele din plastic.

O cutie de scule din plastic încărcată cu scule poate cântări la fel ca o cutie de oțel  atunci când este goală.

Cutiile metalice sunt, de asemenea, supuse ruginii și marginile lor ascuțite pot lăsa urme pe suprafețele lucrurilor împotriva cărora sunt lovite. Cu toate acestea, metalul este cunoscut pentru că este mai durabil  decât plasticul, deci ar trebui să-i echilibrăm dezavantajele cu nevoia de a rezista  și de a susține greutatea multor unelte.

Trusă cu mâner de transport

Trusele portabile sunt un tip de depozitare a sculelor suficient de mic pentru a fi transportat, dar care are sertare pentru organizarea conținutului.

Lăzile portabile au un mâner deasupra pentru portabilitate și un capac superior care se deschide pe balamale. Lăzile portabile au de obicei 3-4 sertare. Majoritatea sunt fabricate din metal, dar unele au o carcasă din plastic cu sertare metalice pentru a ajuta la ușurarea piesei.

Sisteme de depozitare

Când vorbim despre truse de scule,   ne putem referi, de asemenea, la un sistem mare de depozitare a sculelor sau la combo-urile de scule, care includ mai multe piese.

Aceste sisteme sunt aproape întotdeauna fabricate din metal. Majoritatea sistemelor de depozitare a sculelor sunt vopsite, dar unele sunt din oțel inoxidabil și aluminiu. Acestea includ o parte superioară care are sertare și un capac superior care se deschide pe o balama.

Partea superioară este concepută pentru a sta pe un dulap, numit și dulap rulant (rollcab) sau pliabil. Dulapul se așează pe patru sau mai multe role și are sertare pentru organizarea uneltelor. Alte piese pot fi adăugate la sistem sau combo.

Un cufăr din mijloc, numit și cufăr intermediar, poate fi plasat între cufărul superior și dulap pentru depozitare suplimentară. Un dulap lateral cu mai multe sertare poate fi agățat de lateralul unui dulap. Un dulap lateral poate fi, de asemenea, agățat de partea laterală a dulapului; de obicei cu o ușă care protejează rafturile sau sertarele mici.

Cărucior de scule

Transportoarele de scule sunt utilizate în mod obișnuit în industria transporturilor pentru întreținerea și repararea vehiculelor la fața locului. Utilizate ca stații de lucru portabile, unele dintre tipurile mai mari sunt auto-propulsate și propulsate, de exemplu, căruțe de carieră în curse de automobile.

Telekom.ro

Prin urmare, pe baza celor spuse mai sus, nevoia de truse de scule este una amplă. Să facem abstracţie de truse de scule ar îsemna să facem abstracţie de buna organizare, depozitare şi transportare a uneltelor.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *