Webfarm.ro, un aliat de nadejde in lupta impotriva tantarilor

Telekom.ro

Webfarm.ro, un aliat de nadejde in lupta impotriva tantarilorA venit in sfarsit vara si a adus cu ea caldura si verdele naturii care ne-a lipsit atat de mult pana acum. Este cu siguranta un anotimp absolut minunat, mai ales ca si zilele sunt mai lungi, iar activitatile de sezon sunt de o diversitate nemaipomenita. Pe langa asta, terasele deja si-au deschis portile, iar agentiile de turism si-au actualizat ofertele, in ton cu sezonul in care ne aflam.

Cui oare nu ii place sa mearga in excursii pe timpul verii, fie in Delta Dunarii, fie la munte, sau in orice alt colt al lumii astfel incat sa se poata desfata in voie? Din pacate insa, acest anotimp nu este specific numai caldurii si starii de bine din punct de vedere fizic, ci si trezirii la viata a insectelor care, uneori, ne pot face viata un adevarat iad.

Tantarii sunt insectele cele mai de temut in aceasta perioada astfel incat, exasperati cu totii de catre acestea, ne repezim in orice magazin sau farmacie online, in cautarea produselor necesare sustinerii luptei cu nemiloasele insecte.

Cele mai accesibile produse ce pot fi folosite in scopul protectiei impotriva micilor “vampiri” sunt spray-urile si lotiunile ce au in compozitia lor substante speciale, care pot tine insectele la distanta. In timp si aceste produse au fost dezvoltate, pornind de la o forma generala, rudimentara, pana la solutii personalizate pentru fiecare tip de piele in parte.

Fiind produse care au la baza conceptul de aplicare dermatologica direct pe piele, este necesar ca acestea sa fie achizitionate din surse sigure, o farmacie online incadrandu-se perfect in aceste cerinte. Spre exemplu, una dintre cele mai bune farmacii de acest tip, Webfarm.ro, pune la dispozitia tuturor numai produse testate dermatologic, ce pot fi folosite cu incredere, atat din domeniul protectiei impotriva insectelor, cat si in ceea ce priveste alte game de produse destinate ingrijirii corporale zilnice, atat in cazul copiilor, femeilor, cat si al barbatilor.

In mod punctual pentru protectia impotriva tantarilor, pe farmacie online Cluj  Webfarm.ro puteti gasi o sectiune special dedicata acestor produse, ce include binecunoscutele deja lotiuni, sprayuri si bratari anti-tantari.

In mod uzual grija tuturor cand vine vorba despre tantari se refera la disconfortul cauzat de catre intepaturile acestora si la bazaitului constant pe care acestia il emit, care ne poate tulbura atentia de la activitatile pe care le desfasuram. Insa un aspect de o importanta majora la care facem referire acum este faptul ca tantarii sunt una dintre cele mai uzuale cai de transmitere a microbilor si a bolilor.

Virusul numit West Nile este cel mai frecvent in zona Europei, iar simptomele contractarii unui astfel de microb sunt usor asemenatoare cu cele ale unei gripe normale, manifestandu-se frecvent prin febra, somnolenta, stari de slabire sau dureri de cap. Neidentificat la timp si mai ales netratat, acest virus se poate dezvolta rapid pana la aparitia unor afectiuni mai grave precum meningita sau encefalita.

Pentru cei care intentioneaza sa calatoreasca peste hotare in aceasta perioada a anului, ar fi indicat sa se aprovizioneze temeinic cu produse impotriva tantarilor, mai ales ca in alte regiuni ale globului se regasesc specii de tantari cu mult mai agresive decat la noi. Vorbim desigur despre celebrul tantar Anofel si de boala pe care acesta o poate transmite, malaria, o boala ce poate fi identificata abia dupa destul de mult timp de la incubatie, in aproximativ 8-30 de zile.

In orice zona am pleca este bine sa fim protejati din acest punct de vedere, iar daca va intrebati poate in ce fel s-ar putea produce o astfel de infectare, atunci raspunsul este simplu. Dat fiind faptul  ca, in timpul intepaturii insecta intra in contact direct cu sangele unei persoane ce sufera de o anumita boala, aceasta se infecteaza la randul ei cu microbul detinut, pe care, fireste, tot printr-o intepatura, il transmite mai departe.

In zonele in care apa este prezenta, inevitabil vor exista si tantarii. Chiar daca nu ne trasmit un microb dintre cei enumerati anterior, intepaturile de tantari pot produce la nivelul pielii si o serie de leziuni, pe care insa le putem trata in mod facil, prin anumite tipuri de produse medicamentoase farmaceutice, special destinate acestor afectiuni. Organismul uman matur suporta mult mai usor aceste probleme, in vreme ce organismul unui copil le poate resimti in mod esential.

Pentru a preveni problemele de acest gen, achizitionarea lotiunilor anti-tantari este cat se poate de benefica. Acestea functioneaza pe principiul unor ecrane protectoare, astfel incat activitatile noastre esentiale, precum odihna si somnul, sa nu mai fie perturbate in niciun fel. Daca planuiti sa va retrageti pentru cateva zile intr-un colt exotic in scopul relaxarii, adaugati in bagaje si aceste produse atat de necesare, astfel incat la intoarcerea din vacanta sa fiti cat mai odihniti cu putinta si nu epuizati dupa lupta injusta cu micutele, dar enervantele insecte.


Alte stiri actuale :

1. Când ai şanse mai mari să fii muşcat de ţânţari
2. Iata de ce ne pisca tantarii!
3. Soluţii anti-insecte. Cum scăpăm de muşte şi ţânţari pe timp de vară?
4. De ce unii oameni sunt muşcaţi mai des de ţânţari? Iată explicaţia ştiinţifică şi modul în care îi putem evita!

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *